Računalništvo, telefonija
17.05.2018 07:34
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Gmail lahko uporabljate tudi brez internetne povezave

Gmail lahko uporabljate tudi brez internetne povezave
Gmail lahko uporabljate tudi brez internetne povezave

Ena od nevšečnosti uporabe spletnih portalov za upravljanje z elektronsko pošto je ta, da če nismo povezani na internet, je to zelo težko ali celo nemogoče. Zato ne preseneča, da je možnost dostopa do elektronske pošte Gmail brez internetne povezave med uporabniki zelo zaželena. Medtem ko to še nedavno ni bilo mogoče, je sedaj postalo resničnost. Elektronski poštni odjemalec elektronskih sporočil Gmail je namreč sedaj mogoče uporabljati tudi brez dostopa do interneta, in sicer za iskanje, premikanje in brisanje sporočil, kot tudi prebiranje vsebine.

Za uporabo elektronskega poštnega odjemalca Gmail brez dostopa do interneta ne potrebujemo več namenskih programov, ampak zgolj spletni vmesnik. Ta omogoča uporabo odjemalca Gmail brez internetne povezave, tako s prejšnjim kot tudi z novim grafičnim vmesnikom. Za ta namen bomo morali seveda uporabiti Googlov spletni brskalnik Chrome, saj drugi spletni brskalniki, kot so Firefox, Edge, Opera in drugi, niso podprti s strani Googla.

Če še vedno uporabljate odjemalec elektronske pošte Gmail s klasičnim grafičnim vmesnikom, morate le prenesti aplikacijo Gmail Offline prek spletnega portala Chrome Web Store (http://bit.ly/2rNDuOT). Ta vam bo omogočila pisanje novih elektronskih sporočil, ki bodo poslana naslovnikom takoj, ko bo vaša naprava povezana v splet.

V primeru uporabe odjemalca elektronske pošte Gmail z novim grafičnim vmesnikom je možnost uporabe brez dostopa do spleta že na voljo, vendar ni privzeto aktivirana. Za to moramo klikniti na nastavitve in izbrati možnost oziroma zavihek »Offline«. Za uporabo te možnosti pa bomo morali imeti nameščen spletni brskalnik Chrome in sicer različice 61 ali novejše. Tu imamo možnost določiti, koliko elektronske pošte bomo imeli shranjene na osebnem računalniku (dan ali več dni) in ali bomo skupaj s sporočili shranjevali tudi priponke ter ali se bodo elektronska sporočila izbrisala iz osebnega računalnika, ko bo dostop do spleta ponovno na voljo, in sicer z namenom sprostitve prostora.


Prijavi napako v članku