Aplikacije in dodatni programi
28.02.2013 15:42
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

GeoTask: Na lokacijo vezana obvestila za naprave Android

Pri mobilni aplikaciji GeoTask obvestila niso vezana le na čas, ampak tudi lokacijo, saj jih ta prikaže šele, ko se uporabnik nahaja v bližini mesta, ki ga je določil bodisi za srečanje bodisi za druge opravke. Novost je na voljo na portalu Google Play in to brezplačno.
Mobilna aplikacije GeoTask za delovanje potrebuje navigacijski sistem GPS.
Mobilna aplikacije GeoTask za delovanje potrebuje navigacijski sistem GPS.

Časovna obvestila na mobilnih napravah Android so uporabna le, če smo dogovorjeni za srečanje ali sestanek ob vnaprej določenem času in vnaprej znani lokaciji. Če pa se odpravljamo po nakupih ali opravkih, nam časovna obvestila niso veliko v pomoč, saj tovrstna »potovanja« ni mogoče vnaprej »vezati« na čas. V teh primerih bo prišla veliko bolj v poštev mobilna aplikacija GeoTask, saj tu obvestila niso vezana le na čas, ampak tudi na lokacijo. Aplikacija namreč obvestilo prikaže šele takrat, ko se uporabnik nahaja v bližini mesta, ki ga je določil bodisi za srečanje bodisi za druge opravke.

Brezplačna mobilna aplikacije GeoTask je za namestitev na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/uKAoy, za ta namen pa lahko seveda uporabite tudi priročno QR kodo. Ko namestimo nadvse uporabno aplikacijo, nam ta za vnos opravil ponudi dve možnosti, in sicer »Insert a new Task« in »Insert a new Place«. Ključna razlika med ponujenima možnostma je ta, da lahko pri možnosti »Insert a new Task« vpišemo še opomnik in določimo čas oziroma datum srečanja.

Uporaba aplikacije GeoTask je nadvse preprosta, saj za določitev kraja srečanja zadošča, da kliknemo na gumb »From map« (storitev temelji na osnovi storitve Google Maps). Tu lahko določimo še območje od želenega kraja in ko bomo »prekoračili« nastavljeno vrednost (do 5.000 metrov), nas bo aplikacija o tem tudi opozorila, in sicer tako z zvočnim signalom kot z izpisom na zaslonu.

Če boste pri namestitvi ali uporabi mobilne aplikacije GeoTask naleteli na težave, vam bodo z veseljem priskočili na pomoč strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku