Računalništvo, telefonija
03.04.2010 16:12
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsujev sistem PRIMERGY CX1000 znižuje stroške “računalništva v oblaku”

Fujitsu razkriva revolucionarno razširitev arhitekture “računalništva v oblaku”
Primergy RX300 S6
Primergy RX300 S6

Fujitsu je predstavil revolucionarno rešitev znotraj “računalništva v oblaku” – strežnik PRIMERGY, s katerim spreminja pravila podatkovnih centrov. Sistem PRIMERGY CX1000 postavlja nove standarde v ekonomiki podatkovnih centrov z optimizacijo generatorjev operativnih stroškov, kot so energija, hlajenje in prostor. Sistem ponuja edinstvene kapacitetne razsežnosti in je idealen za okolja, ki uporabljajo “računalništvo v oblaku”.


Sistem PRIMERGY CX1000 je v celoti oblikovan tako, da pri najnižjih možnih stroških omogoča najvišji možni izkoristek na kvadratni meter. V primerjavi s standardnimi namestitvami strežniških ohišij zagotavlja prihranek energije za najmanj 20 odstotkov, z združitvijo 38 strežniških vozlov v eno ohišje. Sistem PRIMERGY CX dodaja nov razred strežnikov k trenutni liniji Fujitsujevih x86 modelov PRIMERGY strežniških rezin (BX), strežnikov za vgradnjo v računalniške omare (RX) in strežnikov v stolp izvedbi (TX) ter postaja temelj celotne Fujitsujeve strategije Infrastructure-as-a-Service (Iaas).

S sistemom PRIMERGY CX1000 Fujitsu predstavlja novo, kreativno arhitekturo Cool-Central™. Ta omogoča prihranek prostora, z odpravo potrebe po »vročem hodniku«, saj za ohišjem ne potrebuje prostora za izpihovanje vročega zraka. PRIMERGY CX1000 ima namreč notranji cilinder, ki skozi vrh ohišja standardne velikosti odvaja vroč zrak. Omenjen način delovanja omogoča ohišjem sistema PRIMERGY CX1000, da so postavljeni tesno drug ob drugim, s čimer prihranimo tudi do 40 odstotkov prostora.

Ta revolucionaren pristop omogoča tudi znatno zmanjšanje škodljivih karbonskih emisij, ki jih ustvarjajo podatkovni centri. Skupina Fujitsu se je pridružila globalni iniciativi na področju zelenega IT-ja – Green Policy Innovation. Ta je neposredno usmerjena v pomoč potrošnikom pri doseganju njihovih zavez do okolja. Nove tehnologije, med katerimi je tudi PRIMERGY CX1000, ki je ustvarjen prav z namenom zmanjšanja vpliva na okolje, predstavljajo pomemben korak na poti doseganja tega cilja.

Nazaj k osnovam oblikovanja

Pristop sistema PRIMERGY CX1000 – vračanje nazaj k individualnim komponentam – odpravlja potrebo po krčenju celotnega sistema ter hitro izmenljivih komponent. Programska oprema za množično nameščanje aplikacij in popolnoma virtualiziranih sistemskih okoljih, preprosto preklopi storitve, ki potekajo na neodzivnih strežnikih, z enega na drug strežnik ter jih ponovno zažene.

Preprosto oblikovanje sistema PRIMERGY CX1000 v primeru sistemske napake omogoča nadomeščanje posameznega strežniškega sistema, in naknadno zamenjavo nedelujoče komponente. Skupna infrastruktura sistema PRIMERGY CX1000 – s centralnim energijskim napajanjem in hlajenjem, spreminja dodajanje in odvzemanje vozlov v preprost korak.

“Zahteve “računalništva v oblaku” so operaterje podatkovnih centrov ujele v začaran krog zmogljivosti in stroškov”, je dejal Jens-Peter Seick, starejši podpredsednik produktne linije x86 Server v Fujitsu Technology Solutions. »Danes so bitke dobljene in izgubljene na podlagi razmerja cena:zmogljivost.«

“Novi proizvodi zahtevajo nove storitve in nove storitve so ustvarjene z novimi proizvodi. PRIMERGY CX1000 predstavlja nov hibridni pristop, ki zagotavlja izpolnjevanje številnih in različnih potreb uporabnikov, tudi stroškovno učinkovitost z uporabo standardiziranih storitev kot so infrastruktura kot storitev (IaaS) ter prilagodljivost z uporabo storitev kot so ”Managed Services”, je še povedal Seick.

Sistem PRIMERGY CX1000 uporablja novo generacijo procesorjev Intel® Xeon® serije 5600, ki zagotavlja edinstveno zmogljivost procesorjev. Raejeanne Skillern, direktorica oddelka za marketing »Računalništva v oblaku« v družbi Intel je povedala »Intel in Fujitsu imata za sabo dolgoletno in uspešno zgodovino partnerstva, znotraj katerega ustvarjata kombinacije, ki prinašajo dodano vrednost na trgu strežnikov. S predstavitvijo nove Intelove serije procesorjev Xeon 5600s (imenovano Westmere-EP), Intel pozdravlja novo generacijo Fujitsujeve nove produktne linije PRIMERGY, še posebej PRIMERGY CX1000.”

Včeraj, 16. marca 2010, je Fujitsu oznanil tudi razpoložljivost nove generacije družine dvoprocesorskih x86 strežnikov PRIMERGY, ki združujejo učinkovito strojno opremo, storitve in rešitve za celostne scenarije virtualizacije. Predstavljeni nabor, ki vsebuje strežnike PRIMERGY TX300 S6, PRIMERGY RX200 S6, PRIMERGY RX300 S6 in strežniške rezine PRIMERGY BX920 S2 ter PRIMERGY BX922 S2, vključuje novo serijo procesorjev Intel Xeon 5600, prve 32nm procesorje (kodno ime Westmere)

Z generacijo PRIMERGY x86 strežnikov Fujitsu predstavlja izboljšave v celotni liniji – od modelov stolp izvedbe, do strežniških rezin za podatkovne centre. Ključne izboljšave se osredotočajo na še višje zmogljivosti ter zmanjšanje porabe energije. Fujitsu je združil optimizirano strojno opremo, storitve ter rešitve, z obsežno močjo procesorja Intel Xeon serije 5600. Fujitsujeva tehnologija Cool-safe™ v kombinaciji z izboljšanimi zmožnostmi nadzornega sistema ServerView Power Management še nadalje znižuje porabo energije in s tem tudi stroške podjetja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku