Informatique, téléphonie
Téléphones
Téléphonie
04.07.2024 08:15

Partager avec d'autres :

Partager

Cenejši telefoni bi lahko kmalu dobili daljšo podporo

Cenejši telefoni bi lahko kmalu dobili daljšo podporo

Apple nudi vsaj 5 let podpore, Samsung in Google za svoje telefone nudita 7 let podpore, a ne za vse. Ta privilegij je bolj ali manj rezerviran za premijske telefone. 1000 evrov in več za nakup telefona pa ni ravno majhen zalogaj. Največ telefonov se prodaja v nižjih razredih, kjer pa je povprečna doba za podporo okoli 2 leti. Tudi hitrost prejemanja teh posodobitev je težava. Googlovi telefoni razumljivo prvi dobijo dostop do novih sistemov Android, pri ostalih telefonih pa je to odvisno od proizvajalca. Stanje se je v zadnjem času izboljšalo in lastniki telefonov Samsung, Xiaomi in Honor dobijo nove posodobitve zelo hitro.

Prodajalec čipov Qualcomm pa nas je v uredništvu prijetno presenetil. Namignil je, da bi do konca leta lahko predstavil nekatere spremembe, ki bodo prevetrile srednji in nižji razred mobilne telefonije.

Posodobitev telefona s sistemom Android na nov operacijski sistem ali varnostni popravek zahteva veliko sredstev in testiranja. V tem procesu ima ključno vlogo tudi prodajalec čipov, saj mora zagotoviti ustrezne binarne datoteke in gonilnike. Google je v preteklih letih tesno sodeloval s Qualcommom in drugimi prodajalci SoC, da bi pospešil ta postopek. In čeprav je prišlo do izboljšav, so te večinoma koristile vodilnim telefonom.

Qualcommov podpredsednik in generalni direktor telefonije Chris Patrick je v nedavnem intervjuju razkril, da sodelujejo z Googlom in ostalimi proizvajalci pri spreminjanju strukture vgrajene kode, kar bi jim omogočalo drugačen način izvajanja posodobitev. To naj bi se dogajalo že več let, očitno pa je leto 2024 pravi trenutek, da to tudi uresničijo.

Snapdragon Summit, letni dogodek podjetja Qualcomm, se bo odvijal v oktobru in komaj čakamo, da vidimo, kaj bodo predstavili.


Vous souhaitez en savoir plus sur ce sujet ?
Google Google Pixel 8 Pro Téléphones Google Samsung Xiaomi


Que lisent les autres ?