Računalništvo, telefonija
25.11.2016 07:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poglejte fotografijo, ki je popolnoma obnorela svet

Poglejte fotografijo, ki je popolnoma obnorela svet
Poglejte fotografijo, ki je popolnoma obnorela svet

Gora, nebo, zvezde, jezero. Vse lepo in prav, če ne bi bilo zvezdnato nebo prikazano na fotografiji, ki je bila narejena podnevi. Če pogledamo nekoliko bolj natančno, lahko vidimo, da s sliko ni vse v najlepšem redu. Ampak kaj je tisto, kar zmoti? Zakaj je ta fotografija tako zelo posebna, da je takoj zaokrožila po spletu?

Režiser Kevin Wolf iz San Francisca je očarljivo fotografijo naredil nekega dne v parku Yosemite. Kot lahko vidimo je bil dan jasen in sončen ter kot tak idealen za prelepe fotografske stvaritve. Wolf je opazil, da svetleči pesek in gramoz v jezeru spominjata na zvezde. Je imel kar prav kajne? Fotografijo je objavil na Redditu in ta je v trenutku postala hit.

“Hitro sem naredil fotografijo, ker mi je pesek v jezeru izgledal kot zvezde na nebu,” je povedal za portal DailyMail. Edino kar izda, da se je s končnim izdelkom nekdo “poigral”, so valovi sredi neba. Seveda gre za obrnjeno sliko, kjer sta poziciji neba in vode zamenjani. “Voda” v jezeru je kristalno čista in v njej lahko vidimo oblake, na temnem “nebu” pa lahko poleg peska zasledimo še valove. Avtorju Kevinu Wolfu je uspelo pravo remek delo, za katerega si zasluži vse pohvale.


Prijavi napako v članku