Računalništvo, telefonija
22.02.2007 07:21
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

First Data International

First Data International, vodilno podjetje na področju storitev elektronske trgovine in plačevanja, je v Zagrebu odprlo novo pisarno in tako razširilo svoje poslovanje na Hrvaško, Slovenijo ter Bosni in Hercegovino.

Po odprtju pisarn v Bukarešti in Varšavi je zagrebška poslovalnica v zadnjem letu že tretja pridobitev podjetja First Data na območju srednje Evrope. Sedaj delujejo v devetih državah srednje Evrope, in tamkajšnjim finančnim institucijam in velikim maloprodajnim verigam nudijo široko paleto kakovostnih in konkurenčnih storitev elektronske obdelave podatkov ter po-prodajno podporo.

Zaradi velikega potenciala rasti na področju elektronskega plačevanja ter močne povezanosti teh držav z ostalimi evropskimi tržišči, kjer First Data že deluje, so tržišča Slovenije,Hrvaške ter Bosne in Hercegovine ključnega pomena za podjetje. Širjenje poslovanja na tem območju bo omogočilo podporo njihovim mednarodnim strankam pri integriranju čezmejne obdelave podatkov oziroma konsolidaciji poslovnih procesov v več državah.

V naslednjih dvanajstih mesecih bodo pri First Data International stekle poslovne aktivnosti na lokalnem nivoju za izvajanje storitev v Zagrebu, hkrati pa se bodo usmerili na regionalne centre obdelovanja podatkov za centralizirano dobavo.

Lokalni menedžerski tim podjetja je dobro seznanjen z aktivnostmi na hrvaškem, slovenskem, bosanskohercegovskem in drugih regionalnih tržiščih. Domagoj Mandarić, generalni direktor First Data International za Hrvaško, Slovenijo in Bosno in Hercegovino, je v podjetje prišel iz frankfurtskega podjetja A.T. Kearney, kjer je bil član skupine Financial Institutions in je vodil projekte strateškega razvoja in restrukturiranja za stranke srednje in vzhodne Evrope.

Stefan Klestil, višji podpredsednik in menedžer podjetja First Data v Avstriji, Italiji in 13-ih državah srednje Evrope, je povedal: “Ponosni smo, ker bomo svoje storitve sedaj lahko ponujali tudi mednarodnim in regionalnim bančnim skupinam ter velikim trgovcem v Sloveniji. Našim strankam na tem območju in tržiščih sosednjih držav bomo omogočili učinkovito uporabo plačilnih storitev tako lokalno kot izven meja.”


Prijavi napako v članku