Računalništvo, telefonija
13.03.2013 11:58

Deli z drugimi:

Share

FBI preiskuje kako so se zasebni podatki slavnih oseb znašli na internetu

Številke socialnega varstva, naslovi in telefonske številke slavnih oseb, kot so žena predsednika ZDA Michelle Obama, pevka Beyonce in rokoborec Hulk Hogan, so se znašle na internetu.
Za vprašati se je, ali FBI nima pametnejšega dela, kot da lovi hekerje, ki nadleguje slavne osebe?
Za vprašati se je, ali FBI nima pametnejšega dela, kot da lovi hekerje, ki nadleguje slavne osebe?

Slavne osebe res nimajo miru. Ko jih ne nadlegujejo novinarji in fotografi, se nanje spravljajo hekerji, ki si pridobijo njihove osebne podatke in te delijo z ostalimi preko internetnih strani in podatkovnih kanalov. To je na lastni koži izkusilo kar nekaj ameriških zvezdnikov (Hulk Hogan, Beyonce) in politikov, med katerimi je tudi podpredsednik Joe Biden in žena aktualnega predsednika ZDA, Barracka Obame.

Osebni podatki (številke socialnega varstva, naslovi, telefonske številke, finančno stanje) omenjenih oseb so se znašli na internetni strani naslovljeni »The Secret Files«. Taka objava je seveda hud poseg v zasebnost, ki predstavlja tudi samostojno kaznivo dejanje, zato so se agenti FBI (Federal Bureau of Investigation) odločili, da zadevo preiščejo sami.

Po trenutnih poročilih naj bi hekerji podatke pridobili z nezakonito pridobljenimi poročili kreditnih kartic od podjetih Equifax, Experian, and TransUnion. Slednja sicer zanikajo svojo vpletenost, poudarjajo pa, da bodo nadgradila svoj varnostni sistem plačil.


Prijavi napako v članku