Računalništvo, telefonija
12.01.2018 06:12

Deli z drugimi:

Share

Facebook naj bi lastno mobilno napravo razkril že letos!

Facebookova mobilna naprava naj bi omogočala opravljanje videokonferenc!
Facebookova mobilna naprava naj bi omogočala opravljanje videokonferenc!

Na spletu se že dalj časa govori o tem, da naj bi podjetje Facebook pripravljalo zanimivo mobilno napravo, ki naj bi jo uporabljali predvsem za opravljanje videokonferenc z družinskimi člani, prijatelji, znanci in poslovnimi partnerji. Kot vse kaže bi to napravo lahko kupili že letos, v to pa so prepričani zanesenjaki spletnega portala Cheddar. Ti naj bi od zanesljivih virov blizu podjetja Facebook prišli do informacij, da podjetje Facebook razvija mobilno napravo z razvojno oznako Portal, ta pa naj bi bila javnosti predstavljena že maja letos. Novost bo dejansko mogoče kupiti šele v drugi polovici letošnjega leta, njena maloprodajna cena v Združenih državah Amerike pa naj bi se gibala okoli 500 ameriških dolarjev oziroma preračunanih 415 evrov.

Glede na poročanje spletnega portala Cheddar naj bi bila prva mobilna naprava podjetja Facebook namenjena družinskim članom in prijateljem in sicer z namenom opravljanja videokonferenc in uporabo številni funkcionalnosti, ki so na voljo v okviru trenutno največjega družbenega omrežja Facebook. Novost naj bi med drugim omogočala uporabo glasovnih ukazov, za prijavo pa bo zadoščal naš obraz, saj se bo prepoznava uporabnika preko obraza izvedla preko širokokotne kamere visoke ločljivosti. Mobilna naprava Facebook Portal naj bi bila povezana tudi z drugimi priljubljenimi spletnimi storitvami, kot so Netflix in Spotify.

Pametno napravo Facebook Portal naj bi bilo mogoče kupiti tako preko spleta kot namenskih fizičnih prodajalnah. Podjetje Facebook novic o njegovi lastni mobilni napravi pa vsaj zaenkrat žal ne želi komentirati.


Prijavi napako v članku