Računalništvo, telefonija
13.09.2013 15:05

Deli z drugimi:

Share

Facebook medijem omogočil neposreden dostop do objav uporabnikov

Facebook je izbranim medijskim hišam omogočil neposreden dostop do objav njegovih uporabnikov, ki so jih ti hote ali nehote »označili« za javne. Podlago za to početje imajo lastniki priljubljenega družbenega omrežja v spremenjenem pravilniku, ki je pričel veljati v začetku septembra.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.
Z zbiranjem in analizo všečkov lahko pri uporabniku Facebooka ugotovimo njegovo politično pripadnost, raso in spolno usmerjenost.

Vsa družbena omrežja ravnajo z osebnimi podatki uporabnikov kot svinja z mehom, med njimi pa kakopak izstopa Facebook, saj so ga varuhi osebnih podatkov že večkrat ujeli z rokami v vreči. Kljub temu ta še vedno deluje v smeri brezbrižnega kršenja zasebnosti, kar je nedavno dokazal s tem, da je izbranim medijskim hišam omogočil neposreden dostop do objav njegovih uporabnikov, ki so jih ti hote ali nehote »označili« za javne. Podlago za to početje pa imajo lastniki priljubljenega družbenega omrežja v spremenjenem pravilniku, ki je pričel veljati v začetku septembra (http://goo.gl/GFgIFd).

Facebook bo neposreden dostop do javnih objav njegovih uporabnikov omogočil vsem priznanim medijskim hišam, kot so Buzzfeed, CNN, NBC Today Show, BSkyB, Slate in Mass Relevance. Facebook se je s to potezo približal družbenemu omrežju Twitter, ki je zaradi javnosti vseh objav že nekaj časa pomemben vir medijskih in ostalih podjetij. Mnogi poznavalci pa so prepričani, da je priljubljeno družbeno omrežje s tem odprlo možnost za zlorabo osebnih podatkov uporabnikov, saj večina izmed njih dejansko niti ne ve, da so njihovi podatki in objave javno na voljo vsem uporabnikom Facebooka.


Prijavi napako v članku