Računalništvo, telefonija
02.05.2004 15:13
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostavno tiskanje fotografij, posnetih z mobilnikom

Nekateri od vodilnih proizvajalcev mobilnih telefonov, Nokia, Samsung in Siemens, so se pridružili konzorciju MIPC, skupini, ki si prizadeva olajšati tiskanje fotografij, ki so bile posnete z mobilnim telefonom. Konzorcij MIPC (Mobile Imaging and Printing Consortium) so ustanovili vodilni proizvajalci tiskalnikov – Canon, Epson in HP. Po novem še močnejša skupina bo pri razvoju enostavnejšega tiskanja izhajala iz obstoječe tehnologije Bluetooth, tiskanja iz pomnilniških kartic in standarda PictBridge, ki že omogoča tiskanje slik neposredno iz digitalnih fotoaparatov.
Število mobilnikov z vgrajenim fotoaparatom strmo narašča, kvaliteta fotografij, posnetih z mobilnimi telefoni, pa se neprestano izboljšuje, zato se bodo zahteve uporabnikov, da doma ali v pisarni natisnejo posnete fotografije, še povečevale. Naloga konzorcija je torej podpreti začetke tovrstnega tiskanja in omogočiti uporabnikom čimbolj enostavno uporabo. Marčevski raziskovalni podatki podjetja InfoTrends pravijo, da bodo uporabniki v letu 2004 natisnili okoli 5 milijard fotografij posnetih z mobilnikom, v letu 2008 pa že kar 37 milijard, medtem ko naj bi imelo takrat 85 odstotkov vseh prodanih telefonov tudi že vgrajen fotoaparat.
Konzorcij MIPC prve rešitve, ki jih bodo podjetja na trgu predstavila posamično v okviru svojih produktov, obljublja že za drugo polovico tega leta.


Prijavi napako v članku