Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
23.05.2024 11:24
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enostavna komunikacija in branje v tujih jezikih

Zagotovo ste se že kdaj srečali z besedilom, ki ga zaradi nepoznavanja jezika niste razumeli. Prav tako ste skoraj zagotovo zaradi takšnega ali drugačnega razloga sedeli pri mizi s tujcem, ki ste mu želeli kaj povedati (ali on vam), pa je bila jezikovna ovira spet previsoka. Danes s pomočjo prave tehnologije to več ne predstavlja težave.
Kako brati in komunicirati v tujih jezikih, čeprav jih ne obvladate? Zdaj lahko.
Kako brati in komunicirati v tujih jezikih, čeprav jih ne obvladate? Zdaj lahko.

Prenosni skener, vaš osebni prevajalnik

Scaner je prenosni prevajalnik, ki besedilo skenira in vam ga prevede. Postal bo vaš osebni večjezični prevajalnik. Zasnovan je za hitro in enostavno uporabo, kar vam bo omogočalo, da se boste brez težav soočili z jezikovnimi izzivi – naj bo to branje besedila doma ali na kakšnem popotovanju. Poleg večjezične podpore in optičnega branja besedila ima tudi funkcijo pretvorbe besedila v govor, kar je idealno za popotnike, pa tudi poslovne uporabnike. V omrežje ga lahko povežete prek brezžične Wi-Fi povezave. Določene funkcije delujejo tudi brez povezave.

Zna pa kar 128 jezikov

S pomočjo visokozmogljivega optičnega bralnika lahko Scener hitro zajame besedilo iz različnih virov, kot so knjige, članki in zasloni naprav. Zajeto besedilo prevede v realnem času, kar uporabnikom omogoča takojšnje razumevanje vsebine.

Ena od bolj zanimivih in tudi uporabnih funkcij tega skenerja je pretvorba prebranega besedila v govor. Scener podpira prevajanje v kar 128 različnih jezikov, tudi v slovenščino, kar omogoča branje in razumevanje besedil skoraj kjerkoli se boste znašli. S seboj ga boste lahko vzeli kamorkoli, saj gre za precej kompaktno napravo. Kljub naprednim funkcijam je za uporabo zelo enostaven.

Kaj pa, ko nimate napisanega besedila in potrebujete glasovni prevajalnik?

Zagotovo je še večja dilema, kaj narediti, ko bi potrebovali pravega prevajalca, ki bi prevajal, kar govorite. Ali pa to, kar vam govori nekdo drug. Danes tudi za to obstaja učinkovita rešitev – Glasovni prevajalnik PRO 6, ki obvlada neposredno prevajanje ob pogovoru »ena na ena«.

Odlikuje ga napredna umetna inteligenca, ki omogoča enostavno in učinkovito komunikacijo v več jezikih. Si predstavljate? Pogovarjate se lahko s človekom z drugega konca sveta, ki ga sicer niti slučajno ne bi razumeli.

Podpora 137 jezikom

Dvosmerno realnočasovno glasovno prevajanje glasu omogoča takojšnjo in natančno komunikacijo med sogovorniki, ki govorijo različne jezike. Naprava podpira 137 jezikov in je najkakovostnejša tovrstna naprava na trgu, tako da nabora pestrosti zagotovo ne bo zmanjkalo. Prevaja tudi v slovenščino in iz slovenskega v druge jezike. Različna okolja in situacije? Mala malica. Določene funkcije delujejo tudi brez internetne povezave, tako da omogoča uporabo na  območjih brez dostopa do interneta. Sicer ga lahko povežete preko brezžičnega omrežja Wi-Fi ali na Hotspot oziroma na omrežje s pomočjo naprave, kot je vaš pametni telefon.

Snema in prevaja lahko besedila – tudi iz fotografij, kar bo prišlo prav tako poslovnim uporabnikom kot popotnikom.

Glasovni prevajalnik PRO 6 je opremljen z visokokakovotnim HD zaslonom, tako da lahko prevode spremljate tudi na zaslonu, kar pripomore k še boljšemu razumevanju.

Naprava je izdelana iz trpežnega in okolju prijaznega ABS materiala, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Ne bojte se komunikacije v globalnem svetu, le opremite se prej. Glasovni prevajalnik PRO 6 je naprava, ki postavlja nove standarde v svetu prevajanja in vam pomaga premagati jezikovne ovire na preprost način.

Bralnik Scaner je v tokratni akciji na voljo s 50 % popustom. Glasovnemu prevajalniku PRO 6 pa so ceno prav tako razpolovili in jo znižali še za dodatnih 10 evrov.

Več izdelkov lahko najdete na spletni strani neprezri.si. Med drugim tudi zanimiv brezžični sesalnik ali pa mini projektor, ki ba vašo dnevno sobo ali katerikoli drug prostor spremenil v kino dvorano.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem AY d.o.o..


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več