Graphics cards
08.08.2024 15:15

Share with others:

Share

Zmogljiva grafična kartica AMD v kompaktnem ohišju

Zunanja grafična kartica One-Netbook OneXGPU 2, ki temelji na osnovi grafičnega jedra AMD Radeon 7800M, je nadvse kompaktna.
Photo: One-Netbook
Photo: One-Netbook

Na trgu zunanjih grafičnih kartic postaja vse bolj pestro. Konkurenci se je namreč nedavno zunanja grafična kartica OneXGPU 2 podjetja One-Netbook Technology. Ta namreč kot prva zunanja grafična kartica temelji na osnovi še ne uradne predstavljenega zmogljivega grafičnega jedra AMD Radeon 7800M. Ta bo grafične vsebine preračunavala kot za stavo, saj temelji na osnovi zgradbe Navi 32 (RX 7700 XT in RX 7800) in naj bi razpolagala s kar osmimi gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR6. Podatkovno vodilo naj bi bilo 128 bitno, kar naj bi zadoščalo za sodobne igre.

Čeprav zunanja grafična kartica One-Netbook OneXGPU 2 temelji na osnovi grafičnega jedra AMD Radeon 7800M, je nadvse kompaktna. Ta namreč meri zgolj 225 x 111 x 29,8 milimetrov. To pomeni, da je celo manjša v primerjavi z zunanjo grafično kartico Razer Core X. Zato bo brez težav našla prostor tudi za kompaktnih računalniških mizah in ko bomo na poti.

Zunanja grafična kartica One-Netbook OneXGPU 2 z jedrom AMD Radeon 7800M naj bi bila brez težav kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Inženirji podjetja One-Netbook so za nameček zunanjo grafično kartico OneXGPU 2 opremili s hitrim podatkovnim vmesnikom SSD NVMe PCIe 4. To v praksi pomeni, da lahko na zunanjo grafično kartico priklopimo pogon Solid State za shranjevanje podatkov. Ta je pri delovanju nadvse hiter, saj za prenos podatkov uporablja vodilo grafične kartice.

Zunanja grafična kartica One-Netbook OneXGPU 2 se ponaša še z bogato paleto priključkov. Med njimi najdemo mrežni priključke, po dva grafična izhoda DisplayPort 2.0 in HDMI 2.1, vmesnik Oculink Port ter podatkovna priključka USB-C 4.0 in USB-A 3.2. Več informacij o zunanji grafični kartici One-Netbook OneXGPU 2 naj bi bilo razkritih v prihodnjih nekaj tednih.


Interested in more from this topic?
AMD graphics cards

Connections



What are others reading?