Računalništvo, telefonija
30.11.2015 09:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

En razlog več za nakup Swatch

Prometna varnost naj bi se s pametnimi ročnimi urami le še poslabšala!
Prometna varnost naj bi se s pametnimi ročnimi urami le še poslabšala!

Švicarski proizvajalec ur, Swatch, ki je dobro poznan tudi v slovenskem prostoru, je objavil zanimivo novico. Podjetje bo začelo ponujati možnost plačevanja s pomočjo ure. Pri tem so se odločili za integracijo mobilnega plačevanja v novo kolekcijo ur Bellamy, ki bo najprej na voljo v Švici, ZDA, Braziliji in Kitajski. Nato sledijo ostali trgi. Začetek prodaje je načrtovan za leto 2016. Bellamy ni pametna ampak povsem navadna, klasična, ura kateri je bila dodana možnost plačevanja.

Swatch bo mobilno plačevanje ponujal v sodelovanju s podjetjem Visa. Vsakdanja uporaba bo izjemno enostavna saj se od uporabnikov zahtea zgolj en zamah nad plačilnim terminalom in plačilo se izvede. Odgovorni pri Swatch ob tem poudarjajo na mobilno plačevanje od ure ne zahteva nobene dodatne energije kar pomeni manjšo porabo baterije in daljšo vzdržljivost. Tehnologija tako sloni na uporabi NFC čipov s pomočjo katerih se transakcije izvedejo.

Ure iz serije Bellamy so tipične ure Swatch. Barvito ohišje v kombinaciji s prav tako živimi pasovi posredujejo poznani pogled na ure švicarskega proizvajalca. Pri tem izstopa izbira imena. Bellamy je namreč priimek pisatelja iz 19. stoletja, ki je v enem izmed svojih utopičnih del o prihodnosti predvideval odpravo denarja kot plačilnega sredstva. S tem predstavlja dobro priložnost, da se za novo kolekcijo ur izbere priimek osebe, ki je pravilno ocenila prihodnost.


Prijavi napako v članku