Računalniške komponente
21.07.2021 08:15
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EKWB s sodobno kibernetsko zaščito Cynet 360

Vodilni proizvajalec rešitev za hlajenje računalniških sistemov EKWB s Cynetom 360 podpira odličnost svojih izdelkov, storitev in poslovanja

Edvard König, ustanovitelj EKWB: »Kot vodilni razvijalec rešitev za hlajenje računalniških sistemov potrebujemo preprosto in učinkovito rešitev za zaščito pred kibernetskimi varnostnimi grožnjami. Poleg tega zaradi želje po čimbolj vitki in učinkoviti organizaciji nenehno vlagamo v digitalizacijo poslovanja, kar pomeni, da potrebujemo varno in zanesljivo delovanje celotnega informacijskega sistema, ki podpira prodajo, razvoj in proizvodnjo. V platformi Cynet 360 smo našli rešitev, ki podpira našo vizijo in zavezo do kupcev ter je med vodilnimi na svojem področju.«

EKWB stremi k dovršenosti v vseh pogledih – od izdelka, do storitve. Je globalni vodja in eden najbolj inovativnih proizvajalcev na tržišču hladilnih rešitev za računalniške sisteme, matične plošče, procesorje in grafične kartice za domače, poslovne in profesionalne uporabnike.

Slovensko podjetje EKWB, katerega korenine segajo v leto 1999, je nastalo kot garažni projekt ustanovitelja Edvarda Königa, sedaj pa že več kot deset let narekuje industrijske standarde in sodeluje z vodilnimi proizvajalci računalniške opreme.

Izziv

Vzdrževanje zaupanja strateških partnerjev in kupcev, zanesljivo poslovanje na več kot 30 svetovnih trgih ter zagotavljanje kakovostne podpore kupcem po vsem svetu narekuje stalno razpoložljivost informacijskega sistema vzdolž celotnega poslovnega procesa, od razvoja in proizvodnje do trženja, prodaje ter poprodajnih storitev. In kot visokotehnološko podjetje na področju informacijskih tehnologij je EKWB izpostavljen tudi kibernetskim varnostnim tveganjem.

Vodja informatike Robert Osojnik je iskal celovito rešitev, s katero bi dvignil raven kibernetske varnosti in na enem mestu obvladoval vse ravni varnosti informacijskega sistema v podjetju. Takšno rešitev, ki bi zagotavljala hitro in natančno odkrivanje varnostnih dogodkov ter zmanjševanje tveganj, ne glede na to, na katerem mestu v informacijskem sistemu bi prišlo do takega dogodka.

»Želeli smo si zaščite, ki bi ji ne samo neomajno zaupali, ampak da bi tudi podpirala naše napore pri zagotavljanju odličnosti na vseh področjih, od izdelkov do vsakodnevnega poslovanja in dela z uporabniki,« je izpostavil Osojnik.

Zaradi omejenih človeških virov in številnih zadolžitev ekipe za informatiko je Osojnik potreboval celovito rešitev, ki bi sodelavce razbremenila zamudnih nalog neprestanega nadziranja informacijskega sistema z različnimi ločenimi rešitvami, pravočasnega odzivanja na dogodke in sanacije posledic varnostnih dogodkov.

Robert-Osojnik-EKWB
Robert Osojnik, vodja informatike EKWB

Rešitev

Osojnika je platforma Cynet 360 navdušila in hitro se je odločil za poskusno uporabo (POC). Prepričala ga je preprosta in praktično takojšnja namestitev agentov Cynet 360 na vse končne točke v informacijskem sistemu podjetja. Piko na i je postavila zmožnost obvladovanja vseh vektorjev napadov prek spremljanja medsebojne odvisnosti datotek, uporabnikov, končnih točk in omrežja.

»Da smo dobili rešitev, ki na enem mestu zagotavlja celovito zaščito, nam je predstavljalo glavno prednost. Ni nam več treba uporabljati različnih in nepovezanih varnostnih rešitev, s čimer se je zmanjšal tako obseg dela kot tudi število napačno zaznanih varnostnih dogodkov, s katerimi bi se morali ukvarjati,« je razložil Osojnik.

Dodatno jih je navdušila kakovost in natančnost odkrivanja varnostnih dogodkov ter prepoznavanje še nepoznanih groženj, kakor tudi možnost samodejnega odzivanja na dogodke in sama forenzična analiza dogodkov.

Upravljanje z enega mesta in 24 urna podpora

Majhna ekipa EKWB, ki skrbi za informacijsko podporo globalnemu poslovanju, potrebuje preprosta in učinkovita orodja. »Platforma Cynet 360 je v celoti pričela delovati takoj, ko smo namestili agente. Uporabniški vmesnik z nadzornimi ploščam je prijazen in omogoča preprosto prehajanje med različnimi zmožnostmi platforme, kar je dodatno poenostavilo spoznavanje in uporabo,« je povedal Osojnik.

Platforma Cynet 360 zadolženim za informacijsko varnost ponuja podroben vpogled v delovanje informacijskega sistema podjetja z enega mesta ter popoln nadzor nad tem, kako obvladujejo varnost. Navsezadnje so tudi bolj učinkoviti zaradi možnosti nastavljanja postopkov odzivanja za posamezne odkrite varnostne dogodke. S tem so avtomatizirali večino postopkov odzivanja in se ukvarjajo samo še s tistimi pravimi grožnjami.

Zaupanje v rešitev jim je dvignila tudi kakovostna uporabniška podpora, ki jo zagotavlja ekipa Cynetovega varnostno-operativnega centra. Ta jim je na voljo 24 ur na dan in vse dni v tednu, zaradi česar imajo, kot pravi Osojnik, manj skrbi in so bolj pripravljeni na morebitne grožnje ne glede na to, kje in kdaj bi se zgodile.

Prednosti in koristi Cynet 360

  • Združene zmožnosti za zaščito pred grožnjami: Cynet 360 spremlja, nadzira, preprečuje in odkriva varnostne dogodke ter se usklajeno odziva v celotnem informacijskem sistemu.
  • 360-stopinjska zaščita pred napadi: Cynet 360 odkriva in preprečuje vse vektorje napadov, ki ciljajo na uporabniške račune, procese, datoteke in omrežni promet.
  • Neprimerljiva natančnost: Platforma Cynet 360 podaja edinstven vpogled v vsebino vsakega varnostnega dogodka posebej s forenzično analizo dogajanja.
  • Samodejna sanacija: Cynet 360 omogoča širok nabor postopkov samodejnega odzivanja za hitro odpravljanje posledic varnostnega dogodka brez potrebe po ročnih posegih.
  • Hiter zagon in takojšnja uporaba: neopazna namestitev več tisoč agentov Cynet 360 v informacijski sistem v eni uri – platforma se v celoti zažene s samo dvema klikoma.
  • Vključene 24/7 varnostne storitve SOC: stalna razpoložljivost vrhunskih strokovnjakov Cyneta zagotavlja takojšen odziv na varnostne dogodke.

Podrobnejše informacije o platformi Cynet 360 lahko pridobite na spletnih straneh CREAplus.

Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več