Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ZEIDES 2021

21.10.2021 od 8:00 do 17:00

O konferenci ZEIDES

V četrtek, 21. oktobra 2021 organiziramo 5. mednarodno konferenco o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije – ZEIDES 2021.
Na letošnji konferenci bomo osrednjo pozornost namenili pregledu aktivnosti na ravni EU in Slovenije na področju pravnih ureditev, rešitev in storitev elektronske identifikacije in avtentikacije ter elektronskih podpisov in drugih storitev zaupanja.
Evropska komisija je julija 2020, šest let po sprejetju Uredbe eIDAS, sprožila postopek pregleda uporabe te uredbe in priprave njenih sprememb in dopolnitev ob upoštevanju izkušenj, pridobljenih pri uporabi te uredbe, in tehnoloških, tržnih in pravnih sprememb. ETSI pripravlja nove tehnične specifikacije, ki bodo opredelile pravila in varnostne zahteve komponent storitev zaupanja za potrjevanje identitet deležnikov storitev zaupanja.

V Sloveniji pričakujemo začetek zakonodajnega postopka za sprejetje Zakona o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja ter novega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Januarja 2022 naj bi steklo izdajanje novih biometričnih in elektronskih osebnih izkaznic.

Na trgu se pojavlja vse več rešitev in storitev e-identifikacije, avtentikacije in e-podpisovanja na daljavo, preko spleta in mobilnih telefonov, ki prinašajo različne interpretacije ravni zanesljivosti in zaupanja, določene v Uredbi eIDAS in predpisih, izdanih na njeni podlagi. Posledično je različna kakovost digitalizacije procesov, ki temeljijo na predstavitvi in potrditvi e-identiteti deležnikov in se zanašajo na storitve zaupanja.

Obdelava podatkov o e-identiteti posameznika in o storitvah zaupanja, ki jih je uporabil, je obdelava osebnih podatkov, ki se mora izvajati ob upoštevanju zahtev Splošne uredbe o varstvu podatkov in veljavnega ZVOP. Še zlasti določb o pravicah posameznika glede obdelave njegovih podatkov.

Oddaljeno, mobilno in spletno poslovanje prinaša nova varnostna tveganja za ponudnike in uporabnike spletnih in drugih e-storitev, ki morajo biti obvladana z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi informacijske varnosti. Predloga novih EU direktiv o varnosti omrežij in informacijskih sistemov (NIS2) in odpornosti kritične infrastrukture storitve zaupanja uvrščata med bistvene storitve in kritično infrastrukturo.

Našteti so poglavitne teme, ki jih bomo obravnavali na letošnji konferenci.


Deli z drugimi:
Share

Podrobnosti

Datum:
21.10.2021
Ura:
8:00 do 17:00
Spletna stran:
https://datacenter.palsit.com/...

Prizorišče

Kongresni center Brdo pri Kranju
Kongresni center Brdo pri Kranju
4000 Kranj
Slovenija

Kontakt

Telefon:
+386 5 338 48 55
E-pošta:
nika.winkler@palsit.com

Organizator

PALSIT d.o.o.
Telefon:
+386 5 338 48 59
Email:
info@palsit.com
Spletna stran:
www.palsit.com

Deli z drugimi:
Share

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več

DIGITOPIA, Matej Pinter s.p.

Trnovec 6, 3332 Rečica ob Savinji, Tel: 041 913 205
Ponudite svojim strankam najboljše tudi na mobilnih napravah Danes poleg dobre spletne strani marsikdo potrebuje tudi dobro mobilno aplikacijo - Digitopia je pravi naslov.Vedno ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več