Računalništvo, telefonija
07.01.2017 02:13
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DJI po neuradnih informacijah prevzel zgodovinsko podjetje Hasselblad

Kamera na DJI Phantom 4
Kamera na DJI Phantom 4

Švedsko tradicionalno podjetje Hasselblad, ki je prepoznavno po razvoju in prodaji vrhunskih kamer naj bi po neuradnih informacijah bilo prodano. Kupec je izdelovalec dronov DJI, ki v tem trenutku predstavlja najbolj uspešnega proizvajalca dronov. DJI je že leta 2015 pri podjetju Hasselblad kupil manjšinski lastniški delež in sedaj naj bi se odločili za popolni prevzem.

Razlogi za takšno odločitev so razumljivi. Ena izmed ključnih prodajnih prednosti dronov je kvaliteta kamere s katero lahko uporabniki snemajo video posnetke ali ustvarjajo fotografije. Tehnologija in znanje, ki ga ima podjetje Hasselblad je tako ključnega pomena za izdelovalca dronov in njegovo konkurenčno pozicijo na trgu. Zlasti ker se vse več podjetij ukvarja z razvojem cenovno dostopnih dronov in morajo zato tisti, ki za svoje produkte zaračunavajo visoke zneske, kupcem ponuditi dober razlog za nakup.

Podjetje Hasselblad se v dobi pametnih telefonov in s tem revolucije pri fotografiranju in snemanju video posnetkov ni najbolje znašlo. Kljub temu so zaposleni uspeli razviti nekaj vrhunskih kamer med katerimi spada model H6D, ki stane 27 tisoč ameriških dolarjev. Kdaj točno bomo za prevzem izvedeli je, vsaj po številnih virih, ki o tem poročajo, najverjetneje samo vprašanje časa. Zanimivo bo tudi spremljati na kakšen način bodo pri DJI integrirali tehnologijo iz podjetja Hasselblad v svoje drone.


Prijavi napako v članku