11.11.2012 19:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Deset kanalov na spletni strani YouTube z največ naročniki

31-letni Ray William Johnson ima trenutno kar 6,1 milijona naročnikov.
31-letni Ray William Johnson ima trenutno kar 6,1 milijona naročnikov.

Verjetno izmed vas ni nikogar, ki še ne bi slišal za spletno stran YouTube. Ta od svojega začetka, ki sega v leto 2005, žanje velik uspeh. Trenutno ima primerjavi s podobnimi spletnimi stranmi z naskokom največ video posnetkov ter uporabnikov. Za to so zaslužne nenehne izboljšave na njej. Danes tako omogoča, da uporabniki na njo nalagajo že zelo dolge video posnetke, ki so hkrati lahko tudi v visoki ločljivosti.

YouTube je v svoji sedemletni zgodovini v svet izstrelil že kar nekaj svetovnih zvezd. Ena večjih, če ne največja, je Justin Bieber. Najstnik je namreč na tej strani pred časom objavljal video posnetke, na katerih je pel. Te video posnetke je nato opazil manager Scooter Braun in poskrbel, da je Bieber prišel do velike slave. Bieberjev kanal, na katerem ga je opazil Braun, nosi ime kidrauhl in je dosegljiv še danes. Trenutno ima 1,7 milijonov naročnikov, kar pa sicer še zdaleč ni največ ta hip. Poglejmo si deset kanalov, ki imajo trenutno največ naročnikov:

10. mesto: kanal FPSRussia – 2,9 milijonov naročnikov

Vsi ljubitelji orožja ta kanal zagtovo dobro poznate. Na njem Kyle Lamar Myers predstavlja Rusa Dmitrija Potapoffa. V svojih videih opisuje najrazličnejša orožja, njihovo moč pa nato preizkuša na tarčah. Kanal dnevno v povprečju pridobi 8402 nova naročnika. Video posnetke na njem si je do sedaj ogledalo ogledalo 490,3 milijona ljudi. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/IFxGy.

9. mesto: kanal ShaneDawsonTV – 3 milijone naročnikov

Osrednja figura tega kanala je Shane Dawson. Ta v video posnetkih na komičen način igra različne osebe, med drugim tudi nekatere slavne (Paris Hilton, Miley Cyrus …), ter se šali iz različnih glasbenih spotov in televizijskih šovov. Video posnetke dodaja vsako soboto. Priljubljenost tega kanala pa pada, o čemer priča tudi informacija, da ima dnevno v povprečju le še 1142 novih naročnikov. Skupno si je video posnetke na tem kanalu ogledalo 762,8 milijonov ljudi. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/SvADN.

8. mesto: kanal collegehumor – 3,1 milijona naročnikov

Kanal collegehumor deluje v sklopu spletne strani CollegeHumor, ki je v lasti internetnega podjetja IAC. Na kanalu lahko najdemo različne komične video posnetke, ki jih snemajo različni komedijanti. Dnevno se število novih naročnikov na tem kanalu v povprečju poveča za 6936, njegova skupna številka ogledov video posnetkov pa znaša kar 1,5 milijard. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/fuae7.

7. mesto: kanal RihannaVEVO – 3,14 milijonov naročnikov

Kot že ime kanala pove, na njem lahko najdemo izključno stvari, povezane s pevko Rihanno. Med video posnetki prevladujejo videospoti, skladbe (brez videa) ter nastopi v živo. Izmed vseh kanalov v prvi deseterici ima prav ta največje povprečno število dnevno novih naročnikov – 12176. Izjemna je tudi številka ogledov video posnetkov na njem. Ogledalo si jih je kar 2,9 milijard ljudi. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/4OuAw.

6. mesto: kanal freddiew – 3,7 milijonov naročnikov

Ta kanal si lasti Fredie Wong. Gre za ameriškega filmskega ustvarjalca, glasbenika, mojstra uporabe vizualnih učinkov ter strastnega igričarja. Na kanalu lahko najdemo različne Wongove video posnetke. Še posebej impresivni so tisti, ki se nanašajo na video igre. Enega boljših si lahko ogledate na naslovu http://goo.gl/Uvr1E. Dnevno ima ta kanal v povprečju 3713 novih naročnikov. Skupna številka ogledov video posnetkov na njem pa trenutno znaša 737,7 milijonov. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/RUXSI.

5. mesto: kanal JennaMarbles – 4,7 milijonov naročnikov

Na tem kanalu Američanka Jenna Marbles na bolj ali manj komičen način razglablja o različnih stvareh. Svoj preboj med najbolj priljubljene kanale na spletni strani YouTube je dosegla predvsem zaradi videa “How To Trick People Into Thinking You’re Good Looking”, ki je imel v prvem tednu kar 5,3 milijona ogledov. Kanal ima dnevno v povprečju 9547 novih naročnikov ter skupno 822,6 milijonov ogledov video posnetkov. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/n8wKP.


4. mesto: kanal machinima – 5,1 milijona naročnikov

Ta kanal je namenjen vsem igričarjem. Na njem lahko najdemo različne video vsebine, ki se nanašajo na video igre, kot so na primer novice v zvezi z njimi, prikazi igralnosti ter predstavitveni video posnetki. V povprečju se dnevno nanj naroči 7504 novih porabnikov. Izmed vseh kanalov v prvi deseterici ima ta največje število ogledov videov, in sicer kar 3,8 milijard, ter največ naloženih videov – skoraj 22 tisoč. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/vQgvH.

3. mesto: kanal smosh – 5,8 milijonov naročnikov

Kanal smosh sestavlja dvojec Ian Hecox ter Anthony Padilla, ki svojim naročnikom vsak petek ponudi nov zaigran komični posnetek. Dvojec ima sicer še kar 6 drugih kanalov na spletni strani YouTube. Osrednji kanal smosh ima dnevno v povprečju kar 10098 novih naročnikov. Da gre za izjemno priljubljen kanal, potrjuje tudi informacija, da si je njune video posnetke ogledalo že 1,8 milijard ljudi. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/DmCqt.

2. mesto: kanal nigahiga – 6 milijonov naročnikov

Ustvarili so ga leta 2006 Ryan Higa, Sean Fujiyoshi, Tim Enos ter Tarynn Nago. Danes na njem glavno vlogo igra Ryan Higa, ki naročnike zabava z različnimi kratkimi komičnimi video posnetki. Če vam je ta kanal všeč, vam priporočamo, da si pogledate tudi kanal kevjumba. Kanal nigahiga je bil sicer včasih celo prvi po številu naročnikov, a je moral nato to mesto prepustiti trenutno prvouvrščenemu. V povprečju ima dnevno 5731 novih naročnikov, število ogledov video posnetkov pa pri njem trenutno znaša 1,4 milijarde. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/GbNZl.

1. mesto: kanal RayWilliamJohnson – 6,1 milijona naročnikov

Prestol na spletni strani YouTube že kar nekaj časa zaseda Ray William Johnson, ki navdušuje s svojo serijo Equals Three. V njej po večini komične video posnetke komentira na še bolj komičen način. Zaradi svoje izjemne popularnosti Johnson tako vsem tem video posnetkom hkrati poveča tudi njihovo popularnost. V povprečju ima ta kanal dnevno 6154 novih naročnikov. Precej visoka pa je tudi številka ogledov njegovih videov, saj znaša 2,1 milijarde. Dosegljiv je na naslovu http://goo.gl/01Kdx.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92
Digitalna transformacija ni le beseda enodnevnica, ampak postavlja trende in smernice za nadaljnji razvoj poslovnih procesov. Nove in transformativne tehnologije so osvajala delovna ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

S&T ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več