Instagram
30.07.2024 16:15

Mit anderen teilen:

Aktie

Na Instagram kmalu prihajajo naši UI dvojniki

Meta uporabnikom Instagram aplikacije v ZDA postopoma omogoča, da s pomočjo novega orodja AI Studio kreirajo svoje UI dvojnike.
Na Instagram kmalu prihajajo naši UI dvojniki

Ideja, ki se skriva v ozadju je, da bodo ustvarjalci vsebin in poslovni uporabniki platforme svoje UI “namestnike” dejansko uporabljali v komunikaciji s sledilci. UI profili bodo tako namesto njih, ali bolje rečeno v njihovem imenu, odgovarjali na komentarje in se s sledilci pogovarjali v zasebnih pogovorih. Meta je za portal The Verge potrdila, da lahko uporabniki v ZDA že uporabljajo AI studio. Odprejo lahko novi “UI pogovor” direktno v aplikaciji Instagram, ali v spletni verziji družbenega omrežja.

V blogu so pri Meti zapisali, da bodo lahko uporabniki svoj UI profil prilagodili glede na njihovo Instagram vsebino, tematike, katerim se želijo izogibati in povezave, za katere želijo, da jih UI dvojniki delijo. Zapisali so še, da se bo lahko vsak ustvarjalec UI profila odločil, ali želi uporabljati avtomatske odgovore in kateri so tisti profili, s katerimi njihov UI avatar lahko komunicira.

Get ready for AIs everywhere in Instagram.
Vir: Meta

Meta se je med drugim odločila, da dohiti startup konkurenco na področju ustvarjanja UI likov, kot sta Character.AI in Replika. AI Studio namreč omogoča tudi kreiranje povsem novih UI likov, ki jih uporabniki lahko potem uporabljajo po različnih Metinih aplikacijah. Podobno, kot OpenAI-jevi GPT-ji in pripadajoča trgovina, bo Meta sčasoma ponudila, da uporabniki preizkusijo UI like drugih oseb.

Metina prva poteza pri tem konceptu je bila, da je peščica znanih osebnosti ustvarila svoje UI različice z enako podobo, vendar z različnimi imeni in osebnostmi. Takrat je Meta izbrala ta pristop, ker jo je skrbelo, da bodo UI različice slavnih govorile problematične stvari v imenu svojih človeških dvojnikov. (Tudi s kontrolniki vgrajenimi v AI Studio se bo to še vedno dogajalo. Navsezadnje imamo opravka s generativno umetno inteligenco.)

Zdi se, da se Meta zaveda, da je to “problematično področje”. Podjetje pravi, da so UI profili jasno označeni povsod, kjer se pojavijo. Priročnik podjetja za ustvarjalce podrobneje opisuje postopek ustvarjanja umetne inteligence in zdi se, da mora ustvarjalec navesti teme, s katerimi se umetna inteligenca ne bo ukvarjala. Eno od Metinih primerov vprašanj, na katera lahko umetni inteligenci rečemo, naj ne odgovarja: “Ali naj vlagam v kripto??”


Interessiert an mehr zu diesem Thema?
Soziale Netzwerke Instagram künstliche Intelligenz


Was lesen andere?