Informatik, Telefonie
15.07.2023 13:01

Mit anderen teilen:

Aktie

Google VPN wird noch besser

Google VPN wird noch besser

Der Cloud-Dienst Google One erfreut sich bei Nutzern großer Beliebtheit. Dadurch können wir alles darauf speichern – von Videos über Musik bis hin zu Dokumenten, sodass alle Inhalte überall und jederzeit zugänglich sind und ein einfaches Teilen ermöglichen. Der verfügbare Speicherplatz wird von verschiedenen Google-Diensten wie Google Drive, Gmail und Google Fotos genutzt.

Nedavno pa je Google dodal še eno uporabno funkcijo, in sicer storitev VPN. Povezava oziroma storitev VPN ne prikrije le naše identitete, ampak zagotavlja varnejšo povezavo z omrežjem v podjetju in internetom (na primer v kavarni). Storitev Google VPN je že kar nekaj časa “brezplačno” na voljo vsem naročnikom storitve Google One. Naročnina »Premium« sicer znaša 9,99 evra, a storitev VPN lahko sedaj uporabljamo tudi z naročnino »Basic« v višini 1,99 evra. Ta možnost je na voljo od marca letos.

Storitev Google VPN pa doslej ni bila brez težav. Uporabniki so se pritoževali nad netočno lokacijo storitve. To je v praksi pomenilo, da ko so izbrali določeno državo, se je njihova naprava »nahajala« v sosednji državi, kar je nekaterim povzročalo težave. Na srečo bo podjetje Google to težavo rešilo kmalu. Natančnejše lokacije bodo namreč za vse uporabnike storitve Google VPN na voljo od 29. julija dalje.


Interessiert an mehr zu diesem Thema?
Google


Was lesen andere?