Spiele
05.06.2023 13:57

Mit anderen teilen:

Aktie

Meta stellte die neue VR-Brille Quest 3 vor

Foto: Meta
Foto: Meta

Ende 2020 begann die Firma Meta mit dem Verkauf der Virtual-Reality-Brille Meta Quest 2. Trotz des günstigen Preises sind diese mit sehr hochwertigen Bildschirmen ausgestattet. Sie bieten nämlich eine Bildwiedergabe in einer Auflösung von 1.832 x 1.920 Pixeln. Derzeit ist die Bildwiederholrate auf 72 Bilder pro Sekunde begrenzt, per Software-Update soll sie aber bald auf 90 Bilder pro Sekunde erhöht werden.

Konec meseca junija pa naj bi podjetje Meta predstavilo novo generacijo očal za navidezno resničnost. Tu bo šlo za očala Quest 3, ki bodo na prodaj za okoli 570 evrov. To je cena za vstopno različico. Meta Quest 3 naj bi bila za okoli 40 odstotkov tanjša v primerjavi s predhodnicami. Poleg tega bodo izboljšav deležni tudi ročni upravljalniki.

Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 bodo opremljena z novim mobilnim procesorjem, ki je bil izdelan v sodelovanju s podjetjem Qualcomm Technologies. Ta naj bi ponujal kar dvakrat večjo grafično moč v primerjavi s procesorjem, vgrajenim v očalih Meta Quest 2. Dodani bosta še dve kameri ločljivosti štiri milijone slikovnih točk za boljše zaznavanje prostora. Poleg tega bo zanje na voljo več kot 500 iger. Očala za navidezno resničnost Meta Quest 3 bodo javnosti razkrita 27. junija.


Interessiert an mehr zu diesem Thema?
Minze

Verbindungen



Was lesen andere?