Računalništvo, telefonija
25.02.2005 13:10
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

D-Linkova pametna Super G antena

D-Link, vodilni svetovni proizvajalec opreme za omrežno povezovanje, je predstavil novo linijo brezžičnih izdelkov, ki je opremljena z revolucionarno pametno Super G MIMO anteno. Le-ta skrbi za kar najboljšo jakost brezžičnega signala in njegov domet, saj je sposobna podatke drugim napravam pošiljati in sprejemati skozi več kanalov (klasične rešitve se poslužujejo le enega). Razlika v praksi se kaže v do osemkratnem povečanju jakosti in dometa signala glede na obstoječa 802.11g/b brezžična omrežja, s katerimi je nova oprema tudi povsem združljiva. D-Link Super G MIMO antena (ang. kratica MIMO pomeni “multiple input multiple output”) se pri svojem delu poslužuje združevanja radijskih signalov in je sposobna samodejno določiti kot, pod katerim se poveže z drugimi napravami. Takšno usmerjeno oddajanje in sprejemanje signala pripomore tudi k samemu dometu, saj klasične brezžične antene oddajajo signal na vse strani z omejenim dometom.

Nova linija brezžičnih naprav, opremljenih z omenjeno anteno, bo nosila ime D-Link Super GTM, na trgu pa bomo najprej našli brezžični usmerjevalnik D-Link DI-624M ter PCMCIA kartico za prenosne računalnike, ki ji je proizvajalec namenil oznako DWL-G650M.

Pohitritve delovanja ne bodo deležni le kupci najnovejše opreme, D-Linkovi strokovnjaki zatrjujejo, da bodo z novo MIMO anteno dodatne zmogljivosti pridobile tudi njihove brezžične rešitve iz obstoječih linij Xtreme GTM ter AirPlusTM G+.

Seveda je D-Linkova Super G linija izdelkov z MIMO anteno popolno opremljena z varnostnimi mehanizmi. Med brezžičnimi varnostnimi protokoli za zasebnost uporabnikov skrbita WEP enkripcija podatkov ter tehnologija zaščitenega dostop Wi-Fi Prottected Access ali WPA. Še več, oprema podpira tudi najzmogljivejšo AES enkripcijo, ki prihaja z novim 802.11i brezžičnim standardom.

Opisane novosti bodo prodajne police trgovin ugledale v mesecu marcu. V Sloveniji prodajni program D-Link zastopa in prodaja podjetje ZAK d.o.o. z Miklošičeve 36 v Ljubljani.


Prijavi napako v članku