Obvestila podjetij
Digitalizacija
Varnost
28.09.2021 08:14
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cynetova svetovna inovacija na dogodku INFOSEK 2021

Ponudnik integrirane kibernetske varnostne rešitve Cynet in distributer CREAplus sta na letošnji osrednji nacionalni varnostni konferenci INFOSEK predstavila najnovejše tehnologije in pristope pri zagotavljanju kibernetske varnosti.
Uporabnikom platforme Cynet 360 za avtonomno zaščito pred vdori je brez doplačila na voljo še storitev Cynetovega varnostno operativnega centra za 24-urno odkrivanje in ukrepanje.
Uporabnikom platforme Cynet 360 za avtonomno zaščito pred vdori je brez doplačila na voljo še storitev Cynetovega varnostno operativnega centra za 24-urno odkrivanje in ukrepanje.

Direktorica Cynetove prodaje za Srednjo Evropo, Miri Varbitzky, je na predavanju »The World’s First Autonomous Breach Protection Platform« predstavila napredne zmožnosti platforme Cynet 360. Še posebej se je osredotočila na tehnologijo XDR, ki popolnoma avtomatizira preiskovanje in odpravljanje posledic kibernetskih napadov.

Vsestransko brezskrbno varovanje naprav

Rešitev Cynet 360 XDR z nadgrajenim odkrivanjem in ukrepanjem v primeru kibernetskih groženj združuje tesno povezane module za zaščito in omogoča visoko avtomatizirano samodejno ukrepanje na zaznane grožnje. Ponuja celovit 360-stopinjski pogled na stanje in varnostne grožnje prek ene nadzorne plošče. Zbira podatke iz vseh modulov, zato so rezultati bistveno bolj natančni – predvsem je bistveno manj lažno pozitivnih dogodkov, kot v primeru uporabe nepovezanih rešitev. To pomeni, da se varnostni strokovnjaki lahko osredotočajo na dejanske grožnje, jih hitreje in lažje onesposobijo ter učinkoviteje odpravijo posledice.

Edinstvena prednost rešitve Cynet 360 je celovita zaščita naprav, od protivirusne zaščite naslednje generacije do tudi aktivnega zavajanja napadalcev. Vključeni so vsi vidiki zagotavljanja kibernetske zaščite, od spremljanja obnašanja uporabnikov do spremljanja omrežnega prometa in datotek. Pri odkrivanju še neznanih groženj Cynet 360 upošteva vse smeri napada in če prepozna nevarnost, lahko ukrepa povsem samodejno.

Cynet 360 ob zaznani nevarnosti ponuja različne ukrepe, na primer izločitev naprave za čas do zaključka pregleda sumljivega dogajanja ali celo zaustavitev določenega procesa na okuženi napravi. Funkcije za odkrivanje in odvračanje napadov so zaokrožene s proaktivnim zavajanjem napadalcev. V tem primeru Cynet 360 postavi strateške vabe, ki posnemajo pravi sistem z datotekami, uporabniki in napravami ter napadalca zvabijo v past. Na ta način je mogoče odkriti in spremljati dejavnosti kibernetskih kriminalcev brez škode na pravih sistemih.

Uporabnikom platforme Cynet 360, ki vključuje avtonomno zaščito pred vdori, je brez kakršnih koli doplačil na voljo še Cynetov varnostno operativni center z ekipo za hiter odziv v primeru incidenta. Ta ekipa je na voljo neprestano 24 ur na dan in pomaga podjetjem pri obrambi pred napadalci, kar je še posebej pomembno za neprekinjeno digitalno poslovanje. Izvaja tudi forenzične preiskave, prek katerih izvede anatomijo napadov od začetka do izbrisa zadnjega bita zlonamerne kode iz sistema. Forenzične storitve Cynetove ekipe bistveno skrajšajo čas od odkritja do zaustavitve napada. Tako Cynet tudi podjetjem z majhnimi varnostnimi oziroma IT ekipami zagotavlja celovito in neprestano zaščito informacijskega okolja.

Cynet 360 – optimalna rešitev za SOC in MSSP

Visoko specializiranih varnostnih strokovnjakov na trgu praktično ni, za kakovostno kibernetsko zaščito v podjetju pa jih je potrebno imeti več. Zato čisto nič ne preseneča, da se vse več podjetji pri zagotavljanju kibernetske varnosti obrača na ponudnike storitev varnostno operativnega centra (SOC) ali upravljanih varnostnih storitev (MSSP). Ti lahko za sprejemljivo ceno občutno dvignejo raven kibernetske varnosti v podjetju.

Cynet 360 je idealna rešitev za podjetja in tudi za ponudnike storitev varnostno operativnega centra (SOC – Security Operations Center) ali upravljanih varnostnih storitev (MSSP – Managed Security Service Provider), ki želijo svoje storitve ponuditi tudi majhnim in srednjim podjetjem. Idealna je tudi za podjetja, ki vzpostavljajo varnostno operativni center znotraj svojega podjetja. Ekipi varnostno operativnega centra Cynet 360 omogoča obvladovanje vseh ravni zaščite za različna podjetja in za podjetja z nekaj deset ali z nekaj tisoč računalniškimi napravami, vse prek ene same nadzorne plošče. Zato se lahko ekipa na vsak incident odzove pravočasno, v kolikor Cynet 360 anomalij v sistemu ne odkrije še preden do incidenta sploh pride.

Posebna prednost rešitve Cynet 360 je preprosto vključevanje rešitve v trenutni nabor tehnologij v varnostno operativnem centru kakor tudi z običajnimi varnostnimi rešitvami v podjetju, kot so požarna pregrada, protivirusna rešitev, SIEM in podobno. Kombinacija z varnostnimi rešitvami ostalih proizvajalcev omogoča ponudniku celo ustvarjanje novih storitvenih paketov. Intuitivna uporaba, forenzična analiza incidentov ter visoka raven avtomatizacije s Cynetom strokovnjake varnostno operativnega centra preprosto vedno navduši.

Za več informacij in za morebitni preizkus rešitve Cynet 360 stopite v stik s podjetjem CREAplus.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več