Obvestila podjetij
11.08.2021 06:00
Posodobljeno 4 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inteligentna vsestranska rešitev za varnostno operativni center

Cynet 360 je idealna rešitev za podjetja in tudi za ponudnike storitev varnostno operativnega centra SOC ali upravljanih varnostnih storitev MSSP.
Ekipi varnostno operativnega centra SOC Cynet 360 omogoča obvladovanje vseh ravni zaščite za podjetja z nekaj deset ali z nekaj tisoč računalniškimi napravami, vse prek ene same nadzorne plošče.
Ekipi varnostno operativnega centra SOC Cynet 360 omogoča obvladovanje vseh ravni zaščite za podjetja z nekaj deset ali z nekaj tisoč računalniškimi napravami, vse prek ene same nadzorne plošče.

Pri informacijski varnosti več ni vedno bolje. Uporaba večjega števila še tako dobrih a nepovezanih varnostnih rešitev uporabnike omejuje in ustvarja dodatna tveganja zaradi potrebe po njihovem usklajevanju. To se skokovito povečuje z rastjo števila različnih varnostnih rešitev ter z razdrobljenim upravljanjem prek različnih nadzornih plošč. Pri rešitvi Cynet 360 je popolnoma drugače. Kot osrednja rešitev, ki v istem sistemu združuje vse sloje kibernetske zaščite v kombinaciji s stalno razpoložljivo ekipo za odziv na najzahtevnejše varnostne grožnje, končuje prevlado različnih in nepovezanih varnostnih rešitev za zaščito računalniških naprav.

Cynet
Julianna Pihlar, vodja prodaje in marketinga, CREAplus

360-stopinjska varnost

Julianna Pihlar, vodja prodaje in marketinga v podjetju CREAplus meni, da so majhna in srednja podjetja zaradi neustrezne zaščite računalniških naprav zelo izpostavljena kibernetskim varnostnim grožnjam. »Naraščajoče število različnih varnostnih rešitev, njihova nepovezanost ter zahteve po strokovnjakih z znanjem in izkušnjami ustvarjajo visoke stroške, poleg tega pa takšnih strokovnjakov na trgu ni dovolj,« ugotavlja Pihlarjeva. Informacijska varnost je namreč postala tako zahtevna in poglobljena, da zahteva zaposlitev samo temu posvečenega strokovnjaka. Sistemskim skrbnikom je v boju s kibernetskimi grožnjami namreč že davno pošla sapa.

Trenutni pristop »best-of-breed«, kjer se za posamezne sloje zaščite uporablja namenske rešitve, ustvarja sisteme, kjer nastopa veliko število komponent. »Majhna in srednja podjetja preprosto nimajo dovolj sredstev niti za nakup niti za upravljanje tako obsežnega nabora varnostnih rešitev,« pravi Pihlarjeva. »Vsaka rešitev ima svojo nadzorno ploščo, ki ustvarja množico opozoril, vsako opozorilo pa je potrebno posebej preučiti. V primeru nepovezanih rešitev je ob kibernetskem napadu vsa opozorila potrebno ročno preveriti in izbrati najpomembnejša ter šele potem določiti protiukrepe, kar izjemno podaljša čas za ukrepanje.«

V takšnih sistemih so težavne tudi obremenitve zaposlenih. Gre za tako imenovano utrujenost od opozoril, ki je posledica lažno pozitivnih varnostnih dogodkov. Kar 83% varnostnih strokovnjakov ima namreč težave zaradi preobremenjenosti s takšnimi opozorili. Izjemen stres, ki so mu izpostavljeni, dodatno povečuje tveganja. To je le eden od številnih izzivov, povezanih s sočasnim upravljanjem več nepovezanih rešitev.

Rešitev Cynet 360 XDR z nadgrajenim odkrivanjem in ukrepanjem v primeru kibernetskih groženj združuje tesno povezane module za zaščito in omogoča visoko avtomatizirano samodejno ukrepanje na zaznane grožnje. Ponuja celovit 360-stopinjski pogled na stanje in varnostne grožnje prek ene nadzorne plošče. Zbira podatke iz vseh modulov, zato so rezultati bistveno bolj natančni – predvsem je bistveno manj lažno pozitivnih dogodkov, kot v primeru uporabe nepovezanih rešitev. To pomeni, da se varnostni strokovnjaki lahko osredotočajo na dejanske grožnje, jih hitreje in lažje onesposobijo ter učinkoviteje odpravijo posledice.

Vsestransko brezskrbno varovanje naprav

Pihlarjeva poudarja edinstveno prednost rešitve Cynet 360, to je celovita zaščita naprav, od protivirusne zaščite naslednje generacije do tudi aktivnega zavajanja napadalcev. »Vključeni so vsi vidiki zagotavljanja kibernetske zaščite, od spremljanja obnašanja uporabnikov do spremljanja omrežnega prometa in datotek. Pri odkrivanju še neznanih groženj Cynet 360 upošteva vse smeri napada in če prepozna nevarnost, lahko ukrepa povsem samodejno.«

Cynet 360 ob zaznani nevarnosti ponuja različne ukrepe, na primer izločitev naprave za čas do zaključka pregleda sumljivega dogajanja ali celo zaustavitev določenega procesa na okuženi napravi. Funkcije za odkrivanje in odvračanje napadov so zaokrožene s proaktivnim zavajanjem napadalcev. V tem primeru Cynet 360 postavi strateške vabe, ki posnemajo pravi sistem z datotekami, uporabniki in napravami ter napadalca zvabijo v past. Na ta način je mogoče odkriti in spremljati dejavnosti kibernetskih kriminalcev brez škode na pravih sistemih.

Proizvajalec rešitve Cynet 360 s svojim varnostno operativnim centrom (SOC) zagotavljata tudi ekipo za hiter odziv v primeru incidenta. Ta ekipa je na voljo neprestano 24 ur na dan in pomaga podjetjem pri obrambi pred napadalci, kar je še posebej pomembno za neprekinjeno digitalno poslovanje. Izvaja tudi forenzične preiskave, prek katerih izvede anatomijo napadov od začetka do izbrisa zadnjega bita zlonamerne kode iz sistema. Forenzične storitve Cynetove ekipe bistveno skrajšajo čas od odkritja do zaustavitve napada. Zaradi tesnega sodelovanja s strankami in proaktivnosti njegovih varnostnih strokovnjakov, Cynet pridobljeno znanje in izkušnje deli s strankami praktično v realnem času.

Cynet_pic31

Cynet 360 – optimalna rešitev za SOC in MSSP

Visoko specializiranih varnostnih strokovnjakov na trgu praktično ni, za kakovostno kibernetsko zaščito v podjetju pa jih je potrebno imeti več. Zato čisto nič ne preseneča, da se vse več podjetji pri zagotavljanju kibernetske varnosti obrača na ponudnike storitev varnostno operativnega centra (SOC) ali upravljanih varnostnih storitev (MSSP). Ti lahko za sprejemljivo ceno občutno dvignejo raven kibernetske varnosti v podjetju.

Cynet 360 je idealna rešitev za podjetja in tudi za ponudnike storitev varnostno operativnega centra (SOC – Security Operations Center) ali upravljanih varnostnih storitev (MSSP – Managed Security Service Provider), ki želijo svoje storitve ponuditi tudi majhnim in srednjim podjetjem. Idealna je tudi za podjetja, ki vzpostavljajo varnostno operativni center znotraj svojega podjetja. »Ekipi varnostno operativnega centra Cynet 360 omogoča obvladovanje vseh ravni zaščite za različna podjetja in za podjetja z nekaj deset ali z nekaj tisoč računalniškimi napravami, vse prek ene same nadzorne plošče,« izpostavlja Pihlarjeva. Zato se lahko ekipa na vsak incident odzove pravočasno, v kolikor Cynet 360 anomalij v sistemu ne odkrije še preden do incidenta sploh pride.

Posebna prednost rešitve Cynet 360 je preprosto vključevanje rešitve v trenutni nabor tehnologij v varnostno operativnem centru kakor tudi z običajnimi varnostnimi rešitvami v podjetju, kot so požarna pregrada, protivirusna rešitev, SIEM in podobno. Kombinacija z varnostnimi rešitvami ostalih proizvajalcev omogoča ponudniku celo ustvarjanje novih storitvenih paketov. Intuitivna uporaba, forenzična analiza incidentov ter visoka raven avtomatizacije s Cynetom strokovnjake varnostno operativnega centra preprosto vedno navduši.

Celovite podporne storitve povečujejo vrednost odličnih varnostnih rešitev

»Kot distributer z dodano vrednostjo izvajamo celovit nabor podpornih storitev za naše partnerje, od izpopolnjevanja osebja varnostno operativnega centra do svetovanja pri prodaji rešitve Cynet 360 in upravljanih varnostnih storitev,« zaključuje Pihlarjeva.

CREAplus kot specializirani distributer na področju informacijske varnosti sodeluje pri razvoju strategij in celovitih konceptov digitalne varnosti, kar vključuje tudi razvoj in razširitev varnostnih kompetenc v oblaku, v hibridnih rešitvah in v lokalno delujočih informacijskih sistemih. Poleg preprečevanja vdorov, odkrivanja ranljivosti informacijskih sistemov, vdornih preizkusov ter splošnega dviga ravni informacijske varnosti ponujajo rešitve za večfaktorsko overjanje uporabnikov, elektronsko podpisovanje, za ustvarjanje, varno shranjevanje in uporabo kriptografskih ključev ter namenske rešitve za varno sporočanje in shranjevanje podatkov.

Za več informacij in za morebitni preizkus rešitve Cynet 360 stopite v stik s podjetjem CREAplus.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03