Poslovne rešitve
Varnost
06.09.2022 11:58
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CREAplus v ožjem vrhu ponudnikov informacijske varnosti

CREAplus bo na 20. konferenci INFOSEK predstavila najboljše prakse zagotavljanja kibernetske varnosti za majhna in srednja podjetja ter kriptografsko zaščito digitalnih transakcij in podatkov v dobi kvantnih računalnikov.

Podjetje CREAplus, ki se je že razvilo v enega vodilnih evropskih podjetij za kriptografsko zaščito in postkvantno kriptografijo, pospešeno utrjuje svojo tržno prisotnost tudi v segmentu informacijskih rešitev in storitev za kibernetsko varnost. Slovenska kriptografinja dr. Nastja Cepak bo na osrednjem slovenskem strokovnem in poslovnem dogodku o informacijski varnosti, na 22. konferenci INFOSEK, predstavila izzive šifriranja podatkov v prihajajoči dobi kvantnih računalnikov. Podjetje CREAplus pa bo nastopilo še s predavanjem o celoviti avtomatizirani kibernetski zaščiti v majhnih in srednjih podjetjih.

»Podjetje CREAplus je danes glavni sogovornik za napredne kriptografske rešitve, vključno s postkvantno kriptografijo za finančne inštitucije, procesorje plačilnega prometa, telekomunikacijske operaterje, državne uprave ter ponudnike storitev informacijskih tehnologij. Pri razvoju inovativnih rešitev, ki jih dobavljamo naročnikom v Evropi, Severni Ameriki in Aziji, sodelujemo z vodilnimi svetovnimi ponudniki tehnologij, kot sta nemški Utimaco in britanska Ascertia,« je povedal Mitja Trampuž, direktor podjetja CREAplus.

Postkvantna kriptografija

Razvoj kvantnih računalnikov potiska industrijo kriptografske strojne in programske opreme na popolnoma novo raven. Podatki, zašifrirani s trenutnimi mehanizmi, kot so varnostno-obveščevalni podatki, intelektualna lastnina, podrobnosti kreditnih kartic, občutljivi osebni podatki, vojaški in medicinski podatki, so postali že v razmeroma bližnji prihodnosti tako enostavno berljivi, kot so te besede. Masovni vdor v te podatke je samo še vprašanje časa, če njihovi upravljavci ne bodo čimprej stopili na pot postkvantne kriptografije.

Celovita ponudba kibernetske zaščite

»Zavedamo se, da je kibernetska varnost osnova zaupanja vrednega, uporabniku prijaznega in učinkovitega digitalnega poslovanja. S tem, ko se podjetja vse bolj odpirajo v svoj kibernetski prostor, se povečuje njihova ranljivost. Da bi jih zaščitili, smo v zadnjih dveh letih oblikovali izjemen nabor kibernetskih varnostnih rešitev in storitev,« je dodal Trampuž.

Temelj ponudbe kibernetske varnosti predstavlja vodilna avtonomna platforma za zaščito pred kibernetskimi grožnjami Cynet 360. O kakovosti in zmogljivosti te platforme priča tudi dejstvo, da jo kot osrednjo tehnološko rešitev za nudenje storitev varnostno-operativnega centra za majhna in srednja podjetja uporabljajo tako v Telekomu Slovenije kot v A1 Slovenija.

Podjetje CREAplus bo nastop na konferenci INFOSEK izkoristilo še za promocijo ostalih kibernetskih varnostnih tehnologij, od storitev Perception Point za zaščito aplikacij, vsebin in sodelovanja v oblaku do storitev za izvajanje simulacij hekerskih vdorov. Podjetje bo predstavilo tudi izobraževalne storitve za dvigovanje osveščenosti o pomenu kibernetske varnosti SANS Institute ter več novih lastnih storitev za podporo organizacijam pri izboljšanju kibernetske varnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več

NKT d.o.o.

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 041 569 271
Dejavnosti podjetja NKT d.o.o. segajo na področje prodaje, vpeljave in uvedbe naprednih rešitev za poslovne avdio in video komunikacije. Njihovi strokovnjaki poskrbijo za načrtovanje ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več