Računalništvo, telefonija
21.08.2012 07:11

Deli z drugimi:

Share

Cowon X9: Predvajalnik s 110-urno avtonomijo

Prenosni predvajalnik glasbe Cowon X9 je kot nalašč za tiste, ki večino časa preživijo na terenu.
Prenosni predvajalnik glasbe Cowon X9 je kot nalašč za tiste, ki večino časa preživijo na terenu.

Pri prenosnih predvajalnikih glasbe je zaželena čim daljša avtonomija delovanja, saj zaradi hitrega tempa življenja naprave polnimo bolj priložnostno kot ne. Zaradi tega se je podjetje Cowon odločilo, da bo pripravilo žepni predvajalnik glasbe, ki bo z enim polnjenjem »zdržal« kar zavidljivih 110 ur. Tu gre za predvajalnik s tržno oznako X9, ki je že naprodaj na spletni prodajalni Amazon.

Prenosni predvajalnik glasbe Cowon X9 je na voljo tako v beli kot črni barvi, meri 72,5 x 114,9 milimetrov in tehta 160 gramov. Novinec ima za prikazovanje slik na voljo 4,3-palčni oziroma 10,9-centimetrski zaslon ločljivosti 480 x 272 točk. Cowon X9 podpira predvajanje bogate palete formatov večpredstavnostnih vsebin, in sicer MP3, WMA, OGG, FLAC, APE, WAV, XviD, WMV in ASF. Za shranjevanje vsebin je na voljo do 32 gigabajtov prostora. Tega lahko seveda razširimo s pomočjo pomnilniških kartic MicroSD.

Eno polnjenje vgrajene baterije zadošča za dobrih 110 ur brezskrbnega poslušanja glasbe oziroma 13 ur predvajanja videoposnetkov. Polnjenje povsem izpraznjene baterije preko priloženega polnilca traja 4,5 ure, preko USB vmesnika pa 6 ur. Na njem je nameščen lastniški mobilni operacijski sistem.

a Amazonu je trenutno naprodaj belo obarvani prenosni predvajalnik COWON X9 z 32-gigabajti vgrajenega pomnilnika (http://goo.gl/wAwx4). Spletna prodajalna zanj zahteva preračunanih 190 evrov. Novinca lahko naročimo celo v Slovenijo. Če se bomo za to odločili, bomo za prenosni predvajalnik COWON X9 z 32-gigabajti vgrajenega pomnilnika skupno plačali kar 278 evrov. Tu je vključena tako poštnina kot carinske dajatve.


Prijavi napako v članku