Računalništvo, telefonija
16.04.2018 21:15
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Commodore 65 za 25 tisoč evrov!

Za osebni računalnik Commodore 65 prodajalec zahteva kar 25 tisoč evrov!
Za osebni računalnik Commodore 65 prodajalec zahteva kar 25 tisoč evrov!

Čeprav so izdelke podjetja Commodore iz trga izpodrinili osebni računalniki in to predvsem na račun operacijskega sistema in boljše grafike, se jih mnogi še vedno spominjajo kot ene izmed najboljših računalniških sistemov tistega časa. Zaradi tega ne preseneča, da gredo tovrstni računalniški sistemi še vedno odlično v prodajo. Nekateri ljubitelji so za nakup dobro ohranjenega računalniškega sistema Commodore pripravljeni seči globoko v žep, še posebno pa v primeru, da gre za redek primerek.

To je nedvomno vidno iz oglasa na nemškem spletnem portalu eBay, saj je uporabnik s psevdonimom “another_view” ponudil v prodajo računalnik Commodore 65 in to za kar 25 tisoč evrov (http://bit.ly/2H2LPc2). Osebni računalnik Commodore 65 bolj znan pod oznako Commodore 64DX je dočakal že zavidljivih 28 let, opremljen pa je s sistemskim pomnilnikom kapacitete 128 kilobajtov (razširljiv do 8 megabajtov) ter video izhodom ločljivosti 1.280 x 400 slikovnih točk s 4.096 barvnimi odtenki. Novost je bila zasnovana v začetku 90 let, preden je podjetje Commodore šlo v stečaj. Računalnik Commodore 65 je bil dejansko zadnji razvojni projekt podjetja Commodore.

Pri tem pa je zanimivo to, da je vrednost osebnega računalnika Commodore 65 postavljena izjemno visoko in to kljub temu, da računalnik ni ravno v najboljšem stanju. Kljub temu so poznavalci prepričani, da bo prodajalcu skoraj zagotovo prej ali slej uspelo najti kupca.


Prijavi napako v članku