Računalništvo, telefonija
01.09.2004 14:53

Deli z drugimi:

Share

Cisco Systems prevzema podjetje P-Cube, Inc.

Podjetje Cisco Systems je objavilo dokončen dogovor o prevzemu podjetja P-Cube, Inc. iz Sunnyvale, Kalifornija. Podjetje P-Cube je vodilni razvijalec storitvenih nadzornih platform IP, ki lahko ponudnikom storitev pomagajo pri identifikaciji naročnikov, razvrščanju aplikacij, izboljšavi zmogljivosti storitev in pri zaračunavanju sočasnih IP storitev brez visokih stroškov nadgradnje infrastrukture. S pridobljenimi tehnologijami bo Cisco omogočil ponudnikom storitev razširjene možnosti pri nadzoru in upravljanju naprednih IP storitev, kot so govor preko IP, interaktivno internetno igranje, video na zahtevo, povezovanje enak z enakim, predstavil pa bo tudi nove izstopajoče zmožnosti.
Tako bo Cisco skladno z dogovorom v gotovini in opcijah plačal približno 200 milijonov USD. Prevzem podjetja P-Cube je predmet različnih standardnih zaključnih pogojev in odobritev regulatorskih teles, predvidoma pa bo zaključen v prvem četrtletju Ciscovega fiskalnega leta 2005. V povezavi s prevzemom pričakuje Cisco enkraten strošek prenosov nedokončanih raziskav in razvoja, vendar pa ta ne bo presegal 0,01 USD na delnico.
S tehnologijami podjetja P-Cube, Inc. se lahko podrobno pregledujejo stanja paketov, s čimer je omogočeno zavedanje aplikacij, sočasno pa se z realno časovnim nadzorom le-teh vzdržuje tudi kvaliteta storitev. Programabilna narava platforme zagotavlja operaterjem, da imajo sočasno s svojo rastjo možnost hitre širitve infrastrukture in prilagajanja zahtevam strank.


Prijavi napako v članku