Računalništvo, telefonija
21.05.2008 10:26
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco predstavlja osebni TelePresence

Cisco je objavil novo evolucijo v navideznih komunikacijah in predstavil dve novi rešitvi: osebni sistem Cisco TelePresence za uporabo v posameznih pisarnah in veliko sobo Cisco TelePresence, ki je namenjena skupinskemu izobraževanju in sestankom večjih skupin.

Cisco TelePresence je vrhunska tehnologija za sodelovanje in povezuje napredna zvočna, visokoločljiva video in interaktivna orodja ter s pomočjo omrežja prinaša poglobljeno doživetje sestankov. Cisco TelePresence pomaga podjetjem skrajšati prodajne in razvojne cikle, saj izboljša učinkovitost delovanja in podpira poslovne prakse z odgovornostjo za okolje.

V skupino izdelkov Cisco TelePresence sta vključeni Cisco TelePresence System 500 in Cisco TelePresence System 3200. Skupaj z modeloma Cisco TelePresence System 1000 in 3000 sestavljata skupino izdelkov, ki omogočajo sodelovanje med podjetji ter večtočkovno in videokonferenčno interoperabilnost. Tako lahko stranke prek konvergentnega omrežja na preprost način organizirajo navidezne sestanke v svojih podjetjih.

Cisco TelePresence System 500 je celostna rešitev s 37-palčnim zaslonom, kamero, inovativno razporeditvijo mikrofonov, zvočniki in posebej pripravljeno osvetlitvijo. Komplet lahko položite na mizo, pritrdite na steno ali stojalo v pisarni in tako doživite prvo visokoločljivo komunikacijo z navidezno prisotnostjo. Cisco TelePresence uporabniku omogoča sodelovanje v virtualnih sestankih, kjer ga kot enakovrednega udeleženca v živo vidijo tudi udeleženci v drugih sobah sistema Cisco TelePresence. Komplet Cisco TelePresence 500 lahko uporabite tudi kot dodatni zaslon v pisarni ali kot digitalni podpis. To omogoča integracija z videotehnologijo Cisco Digital Media System za digitalne podpise in pretakanje videoposnetkov.

Cisco TelePresence System 3200 ponuja enako visokokakovostno zvočno in video doživetje za udeležence v obeh vrstah, pri tem pa ni nujno, da je druga vrsta sedežev postavljena višje. Sistem pooseblja izpopolnjeno inovacijo, ki je postala standard za Cisco TelePresence, saj ponuja nastavitev mize za 12 ali 18 udeležencev, nove objektive kamere, mikrofone za udeležence v drugi vrsti in nov kodek, ki podpira izmenjavanje podatkov s hitrostjo 30 fps.

Za inovativne izkušnje pri uporabi sistemov Cisco TelePresence so bistvene integrirane storitve certificiranih partnerjev in podjetja Cisco. Cisco ponuja nove, posebno izboljšane in racionalizirane storitve za namestitev in nastavitev sistema Cisco TelePresence System 500 ter hitro in cenovno učinkovito uvajanje.

Pred kratkim je Cisco izboljšal tudi večtočkovno funkcionalnost sistemov Cisco TelePresence z možnostjo razširitve na 48 spletnih mest med enim sestankom. Predstavil je tudi interoperabilnost z videokonferenčnimi sistemi, osnovanimi na standardih, kar bo podjetjem pomagalo pri uvajanju sistemov Cisco TelePresence.

Priporočene cene in dostopnost
Priporočena cena za Cisco TelePresence System 500 je 33.900 ameriških dolarjev, za Cisco TelePresence 3200 pa 340.000 ameriških dolarjev. Oba bosta na voljo v tretjem četrtletju leta 2008. Paket za nadgradnjo v sistem Cisco TelePresence System 3200 je uporabnikom sistema Cisco TelePresence System 3000 na voljo za 90.000 ameriških dolarjev.


Prijavi napako v članku