Računalništvo, telefonija
28.08.2008 14:03

Deli z drugimi:

Share

Cisco objavil namero o prevzemu podjetja PostPath

Cisco, ki si prizadeva zagotoviti čim večjo povezanost izdelkov v okviru svoje ponudbe, je objavil, da namerava prevzeti zasebno podjetje PostPath, Inc., proizvajalca inovativne programske opreme za elektronsko pošto in koledarje. PostPath s sedežem v mestu Mountain View v Kaliforniji in dodatnim razvojnim oddelkom v Sofiji v Bolgariji, bo izboljšal obstoječe zmogljivosti elektronske pošte in koledarjev Ciscove platforme za sodelovanje WebEx Connect.

V današnjem poslovnem okolju je učinkovito, prilagodljivo sodelovanje ključnega pomena za ustvarjanje in vzdrževanje prednosti pred konkurenco. S programsko opremo podjetja PostPath bo Cisco razširil delovanje elektronske pošte in koledarja v svoji prilagodljivi platformi za sodelovanje, ki temelji na programski opremi kot storitvi (software-as-a-service – SaaS). Platforma vključuje upravljanje neposrednih sporočil, glasu, videoposnetkov ter podatkov in aplikacije Web 2.0 Ta kombinacija bo strankam omogočala, da bodo s sodelovanjem pospešile poslovne procese v podjetjih in med njimi.

PostPath ponuja rešitev za elektronsko pošto, koledarje in sodelovanje, ki temelji na operacijskem sistemu Linux. Je interoperabilna z drugimi e-poštnimi rešitvami in ponuja spletnega odjemalca AJAX, ki je neodvisen od brskalnikov. Poleg tega je programska oprema podjetja PostPath združljiva z velikim številom mobilnih odjemalcev.

Programska oprema podjetja PostPath je zelo varna in nadgradljiva ter vsebuje inovativne arhitekture Web 2.0, s katerimi zadovoljuje zahteve velikih in malih podjetij, prav tako pa želijo Ciscovim strankam omogočiti uporabniško izkušnjo naslednje generacije.

Prevzem podjetja PostPath je primer Ciscove inovativne strategije “Gradi, kupuj in sodeluj”, katere cilj je hiter vstop na nova tržišča in zajem ključnih tržnih tranzicij. Poleg inovacij na področju notranje programske opreme, Cisco aktivno vlaga v druga podjetja in jih prevzema; med zadnjimi nakupi so podjetja WebEx, IronPort in Securent, ki so vodilna v industriji.

Za vse delnice podjetja PostPath bo Cisco po nakupni pogodbi plačal približno 215 milijonov ameriških dolarjev. Prevzem je odvisen od različnih standardnih pogojev in naj bi se končal v Ciscovem prvem četrtletju poslovnega leta 2009. Po prevzemu bodo zaposleni v podjetju PostPath postali del Ciscove skupine Collaboration Software Group (CSG). CSG je del skupine Software Group, ki je bila ustanovljena pred kratkim in pokriva vsa glavna Ciscova področja programske opreme: omrežni operacijski sistem IOS, upravljanje omrežij in storitev, rešitev Združene komunikacije, upravljanje pravilnikov in ponudbe SaaS.


Prijavi napako v članku