Računalništvo, telefonija
19.02.2004 18:43
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Cisco naprej po poti IP telefonije in videa


Cisco ponuja integrirane rešitve za audio in video konference; od programske opreme, do periferije in namenskih strežnikov

Cisco je predstavil novo serijo izdelkov in rešitev za IP komunikacijski sistem , ki izkoriščajo prednosti združenega prenosa govora, videa in podatkov ter tako omogočajo medijsko obogatene komunikacije. Ta predstavitev vključuje novo rešitev za video telefonijo in pomembne izboljšave na področju konferenc, varnosti in sistemske migracije, ki jih omogoča AVVID (Architecture for Voice, Video and Integrated Data).
Cisco CallManager 4.0 je IP PBX namizna rešitev, ki omogoča, da telefonskim klicem enostavno dodamo video prenos v realnem času. S Cisco VT Advantageom in Cisco CallManagerjem 4.0 lahko uporabniki hitro vzpostavijo cenovno ugodne medsebojne video povezave ob uporabi že znanih funkcionalnosti zadržanja in prenosa klica ter konferenčnih funkcionalnosti Cisco IP telefonov, ki že imajo vključeno možnost video klica. Cisco VT Advantage uporablja fleksibilnost internetnega protokola (IP) za zagotavljanje kvalitete prenosa videa in govora, česar večina predhodnih video konferenčnih sistemov ni omogočala.
Cisco VT Advantage deluje v povezavi z mnogimi novimi in že obstoječimi namiznimi in pisarniškimi video konferenčnimi sistemi. Rešitev povezuje Cisco IP telefon z osebnim računalnikom in tako omogoča uporabo medijsko bogate video telefonije. S Cisco VT Advantage programsko opremo in Cisco USB kamero je osebni računalnik pripravljen za video telefonijo. Video klic lahko opravimo s Cisco VT Advantageom, ki je vezan z novim osebnim in pisarniškim konferenčnim video sistemom proizvajalca Tandberg.
Cisco je predstavil tudi novi strežnik Cisco MeetingPlace 8106 Rich-Media Conferencing Server. Le-ta prinaša prednosti uporabe poenotenega IP govornega, video in spletnega konferenčnega okolja z uporabo tehnologije, ki jo je Cisco pridobil z nakupom podjetja Latitude Communications. Strežnik omogoča uporabnikom sodelovanje in nadzor v avdio in spletnih konferencah z uporabo Cisco IP telefonov, standardnih telefonov ali osebnih računalnikov. Tako lahko uporabniki Cisco IP telefonov enostavno pregledujejo rokovnike, načrtujejo audio konference in se udeležujejo sestankov v realnem času z uporabo “soft” tipk na zaslonih telefonov.
Cena za Cisco VT Advantage 1.0, skupaj z USB kamero, je 190 dolarjev na uporabnika. Izdelek naj bi bil na voljo aprila 2004. Cena za strežnik Cisco MeetingPlace 8106 Rich Media Conferencing Server s pripadajočo programsko opremo in uporabniškimi licencami se prične pri 60.995 dolarjih. Načrtovan začetek dobave je konec februarja 2004.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več