Računalništvo, telefonija
19.01.2005 12:26
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Centrino je postal še boljši

Podjetje Intel je predstavilo svojo novo mobilno tehnologijo Intel Centrino za prenosnike. Nova mobilna platforma je še bolj dodelana, tako za zabavo kot za delo, od presunljivo hitre grafike do boljše odzivnosti in podpore za boljše varnostne zmožnosti, in to brez kompromisa pri pomembnih zmogljivostih, kot sta integrirana brezžična povezljivost in dolgo trajanje baterije.

Mobilna tehnologija Intel Centrino vključuje Intelov procesor, nabor čipov, strojno opremo za brezžične povezave in programsko opremo za omrežno povezovanje. Celotno platformo so pri Intelu oblikovali in izdelali posebej za mobilnost, za njo pa stoji na deset tisoče ur preizkušanja in potrjevanja pri ponudnikih storitev ter končnih uporabnikih. Novemu uporabniku in pisarniškemu delu prijazne zmogljivosti platforme omogočajo prenosniku z mobilno tehnologijo Intel Centrino biti ne le računalnik in brezžična omrežna naprava, temveč tudi igralna konzola, domači kino, predvajalnik MP3 in ključni poslovni spremljevalec – vse skupaj v mobilnem ohišju, ki ga je mogoče odnesti pravzaprav kamorkoli.

Podjetje pričakuje, da bo letos na voljo več kot 150 različnih prenosnikov, zasnovanih na novi mobilni tehnologiji Intel Centrino (razvojno ime Sonoma). Kot je poročalo raziskovalno podjetje Mercury Research, se je v zadnjem četrtletju 2004 prodaja mobilnih procesorjev povečala za 20 odstotkov glede na prejšnje četrtletje, kar je daleč najhitrejša rast med procesorji, medtem pa je Intel poročal o rekordni prodaji mobilnih procesorjev. Prihajajoči prenosniki bodo na voljo od polno opremljenih modelov s 17-palčnimi širokimi zasloni do majhnih, “ultra varčnih”, ki tehtajo manj kot poldrugi kilogram. Kupci lahko pričakujejo tudi prenosnike za manj kot tisoč dolarjev.


Prijavi napako v članku