Računalništvo, telefonija
27.01.2018 09:08

Deli z drugimi:

Share

Če uporabljate Nintendovo aplikacijo Miitomo, imamo zelo slabo novico za vas!

Nintendova aplikacija Miitomo od maja naprej ne bo več na voljo za uporabo!
Nintendova aplikacija Miitomo od maja naprej ne bo več na voljo za uporabo!

V letu 2016 je Nintendova aplikacija Miitomo dobesedno obnorela uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android in iOS. Družbeno omrežje si je namreč v zgolj 24 urah preneslo okoli 200 tisoč uporabnikov pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone in več kot 20 tisoč uporabnikov tabličnih računalnikov iPad. Aplikacija Nintendo Miitomo namreč uporabniku omogoča, da si ustvari lik Mii in ga uporablja za komunikacijo z drugimi uporabniki. Novost je brezplačna za uporabo, znotraj aplikacije pa je mogoče opravljati nakupe raznovrstnih dodatkov. Fotografije so izdelane z orodjem Miifoto, poleg tega se lahko shranijo v pomnilnik pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnike in delijo s prijatelji na družbenih omrežjih.

Čeprav je mobilna aplikacija Nintendo Miitomo v zelo kratkem času pridobila več kot 10 milijonov uporabnikov, se je nekaj močno zalomilo. Na spletni strani se je namreč pojavilo obvestilo, da nakup prestižnih navideznih kovancev ni več mogoč. Družbeno omrežje Nintendo Miitomo bo uporabnikom sicer dnevno ponujalo dnevne nagrade, in sicer v okviru promocije »Final Thank You Festival«. Od devetega maja letos naprej pa uporaba družbenega omrežja Nintendo Miitomo ne bo več mogoča, saj bo ta enostavno prenehal delovati.

Uporabnikom bo sicer ponujena možnost, da shranijo njihove navidezne like Miifoto na pomnilnik mobilne naprave preden bo storitev povem ukinjena. Poleg tega jim bo ponujena tudi koda QR, ki jo bo mogoče uporabiti za prenos digitalnega lika na igralni konzoli 3DS in Wii U. Na srečo pa še vedno imamo igro Pokémon Go.


Prijavi napako v članku