14.06.2011 14:26
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni pregled ranljivosti

Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., ponuja možnost brezplačnega pregleda ranljivosti v internet usmerjenega strežnika.
Qualys - Brezplačni pregled ranljivosti
Qualys - Brezplačni pregled ranljivosti

Z brezplačnim orodjem FreeScan lahko naredimo hiter a natančen varnostni pregled enega strežnika, ki pokaže ali so na njem pomanjkljivosti katere bi lahko izkoristili nepridipravi za vdor v omrežje, krajo podatkov ali povzročanje škode. FreeScan najde vse relevantne pomanjkljivosti na navedenem IP-ju in izpiše podrobne informacije o vsakem odkritju, vključno s pomembnostjo, opisom grožnje in morebitnimi posledicami ter vplivi na poslovanje. Na razpolago so tudi povezave do dodatnih podatkov in popravkov.

Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/forms/trials/qualysguard_free_scan/

### ### ###


O podjetju Qualys

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve (SaaS – Software-as-a-Service) v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogočijo sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti. Končni namen teh rešitev je zavarovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. Vodilna rešitev podjetja je QualysGuard, to je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti. QualysGuard proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Storitev QualysGuard uporablja več kot 3500 organizacij v 85 državah, vključno z štiridesetimi iz seznama Fortune Global 100; QualysGuard opravi več kot 200 milijonov IP revizij na leto (podatki so iz leta 2009). Qualys ima med vsemi ponudniki rešitev za upravljanje z ranljivostmi največji delež strank v seznamu Fortune Global 50.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/

Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri REAL SECURITY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

REAL Security

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem REAL SECURITY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku