Računalništvo, telefonija
13.12.2017 12:59

Deli z drugimi:

Share

Bralnik prstnih odtisov pod zaslonom postal resničnost!

Bralnik prstnih odtisov pod zaslonom bo uporabnikom na voljo kmalu!
Bralnik prstnih odtisov pod zaslonom bo uporabnikom na voljo kmalu!

Kmalu bomo lahko na trgu kupili pametne mobilne telefone, ki bodo omogočali skeniranje našega prstnega odtisa kar preko zaščitnega stekla zaslona, kar bo nedvomno izboljšalo uporabniško izkušnjo. Zasluge za to gredo inženirjem podjetja Synaptics, ki so za pripravo novosti sodelovali z enim izmed petih največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu. Čeprav ime podjetja ni bilo razkrito so mnogi prepričani, da gre tu za podjetje Samsung, ki bo novost po vsej verjetno vključilo v prihajajoči pametni mobilni telefon Galaxy S9.

Razvoj bralnika prstnega odtisa, ki ga lahko uporabljamo pod zaščitnim steklom zaslona ni bil enostaven, saj so se številna podjetja srečevala s težavo počasnega prepoznavanja uporabnikov. Inženirji podjetja Synaptics pa so razvili tehnologijo, ki odpravlja neželene zakasnitve. Pri podjetju celo trdijo, da je njihova tehnologija Clear ID celo dvakrat hitrejša od Applove tehnologije prepoznavanja obraza, kar pomeni, da je povsem uporabna za vsakdanjo uporabo, neomenjena pa bi seveda pametnim mobilnim telefonom višjega cenovnega razreda.

Prvi pametni mobilni telefon z bralnikom prstnih odtisov pod steklom naj bi bil javnosti predstavljen na januarskem sejmu elektronike CES 2018. Po vsej verjetnosti bo tu šlo za Samsung Galaxy S9.


Prijavi napako v članku