Računalništvo, telefonija
01.12.2014 13:40

Deli z drugimi:

Share

BQ Moscow: Kitajski mobilnik za ruski trg!

Pametni mobilni telefon BQ Moscow maloprodajne vrednosti zgolj preračunanih 80 evrov je tematsko obarvan za ruski trg.
Pametni mobilni telefon BQ Moscow maloprodajne vrednosti zgolj preračunanih 80 evrov je tematsko obarvan za ruski trg.

Kitajsko podjetje BQ Mobile je pripravilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon, ki bo na ruskem trgu zagotovo šel v prodajo kot za stavo. Mobilnik s prodajnim imenom Moscow je namreč opremljen z ohišjem, na katerem je slika bodisi predsednika države Vladimirja Putina bodisi katedrala svetega Vasilija, ki se nahaja v neposredni bližini prostorov ruske vlade. Ker sta obe ohišji vključeni v osnovni paket, lahko uporabnik v kateremkoli trenutku izbere tisto, ki mu najbolj ustreza.

Pametni mobilni telefon BQ Moscow maloprodajne vrednosti zgolj preračunanih 80 evrov je dovolj zmogljiv, da ruskih uporabnikov vsaj zlahka ne bo pustil na cedilu. Inženirji podjetja BQ Mobile so ga namreč opremili z zaslonom s 4,5-palčno (11,4-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 540 x 960 slikovnih točk (ločljivosti QHD), 4-jedrnim prostorjem MediaTek MT6582 frekvence 1,3 gigahercev, vgrajeno grafično kartico Mali 400 MP2, sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, za spletne konference pa kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Povezovanje pa omogočata brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona BQ Moscow je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat. Novost po vsej verjetnosti bo naprodaj izključno za ruski trg, v Evropo pa naj bi prišla različica brez tematskih ohišji.


Prijavi napako v članku