Računalništvo, telefonija
28.06.2017 06:06
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo podjetju Kodak uspel preboj na področju tablic?

Tablična računalnika Kodak bosta namenjena ljubiteljem digitalne fotografije.
Tablična računalnika Kodak bosta namenjena ljubiteljem digitalne fotografije.

Ameriški proizvajalec fotografske opreme Kodak je pred nekaj leti na sodišče vložil zahtevo za zaščito pred upniki oziroma stečaj, ki je predvidevalo nadzorovano reorganizacijo in finančno sanacijo podjetja. Po več letih trdega dela pa se je podjetju Kodak uspelo postaviti na noge, kmalu pa nas bo poskušalo prepričati s tabličnima računalnikoma, ki bosta namenjena evropskemu tržišču. Podjetje Kodak bo prebivalcem evropske unije kmalu ponudil dva tablična računalnika Android, zanj pa jih bo izdelalo podjetje Archos.

Podjetje Kodak nam bo ponudilo v prodajo tablična računalnika, ki bosta opremljena s 17,8-centimetrskim (7-palčnim) in 25,7-centimetrskim (10,1-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti. Novinca naj bi se odlično odrezala tako pri zajemanju kot obdelavi videposnetkov in fotografij, saj bosta opremljena z digitalnim fotoaparatom ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Čeprav ločljivost kamere in fotoaparata ni pretirano visoka, naj bi bila kakovost zajetih videoposnetkov in fotografij precej boljša od večine pametnih mobilnih telefonov na trgu.

Tablična računalnika podjetja Kodak naj bi razpolagala še s štirijedrnim procesorjem MediaTek, gigabajtom sistemskega pomnilnika in 16 gigabajti (7-palčni model) oziroma 32-gigabajti (10,1-palčni model) vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Če razpoložljiv prostor ne bo zadoščal, bomo lahko uporabili pomnilniško kartico microSD kapacitete do 64 gigabajtov. Uporabniki bodo imeli še možnost uporabe telefonske kartice SIM, ki bo zagotovo prišla v poštev, ko bomo na poti.

Na tabličnih računalnikih Kodak za evropski trg bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat z bogato paleto programske opreme, ki bo namenjena urejanju večpredstavnostnih vsebin. Tu bomo namreč našli profesionalne programe, kot so Google Snapseed, te Cyberlink Photo Director, Cyberlink YouCam Perfect in Cyberlink YouCam Fun. Tu seveda ne gre spregledati aplikacije PhotoBox, preko katere bomo lahko brezplačno natisnili skupno do 50 fotografij na razglednice, koledarje in druge predmete.


Prijavi napako v članku