Računalništvo, telefonija
06.02.2018 06:02

Deli z drugimi:

Share

Bo Huawei s to tehnologijo zavladal trgu pametnih ročnih ur?

Možnost upravljanja pametnih ročnih ur z gestami po zraku bi močno poenostavila uporabo teh naprav.
Možnost upravljanja pametnih ročnih ur z gestami po zraku bi močno poenostavila uporabo teh naprav.

Trg pametnih ročnih ur v tem trenutku v rokah podjetja Apple, kmalu pa bi se to lahko obrnilo v prid pametnim ročnim uram z mobilno platformo Android. Za to naj bi poskrbelo podjetje Huawei, ki mu je uspelo patentirati nadvse zanimivo tehnologijo. Tu gre za geste, ki bi jih uporabnik delal s prstom nad svojo pametno uro.

Največji izziv uporabe pametnih ročnih ur je dejansko v miniaturnih zaslonih, s katerimi je zelo težko upravljati. Ker zaslonov občutljivih na dotik ni mogoče povečevati na način, kot je to značilno za pametne mobilne telefone, so se pri podjetju Huawei domislili inovativne rešitve. S pomočjo nove tehnologije bi ročna ura dejansko prepoznala geste na kar štirih določenih območjih, možna pa naj bi bila tudi podpora za več prstov. Na ta način bi upravljanje s pametnimi ročnimi urami postalo precej bolj enostavno, kar bi jih posledično naredilo še bolj samostojne.

Ker gre tu šele za patent trenutno še ni podatka o tem, kdaj bo ta tehnologija postala del pametnih ročnih ur. Kot uporabniki seveda upamo, da se bo to zgodilo kmalu, saj bi to znatno povečalo uporabnost teh naprav. To bi v podrejen položaj spravilo tudi podjetje Apple, ki ima trenutno med pametnimi ročnimi urami največji delež.


Prijavi napako v članku