Računalništvo, telefonija
29.05.2018 06:48
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo cenejši Honor 10 obnorel uporabnike mobilne telefonije?

Cenejši Honor 10 Lite bi lahko šel v prodajo še bolje od njegovega zmogljivejšega brata.
Cenejši Honor 10 Lite bi lahko šel v prodajo še bolje od njegovega zmogljivejšega brata.

Pred kratkim smo poročali, o neverjetnem uspehu pametnega mobilnega telefona Honor 10 (https://bit.ly/2J8yCi5). Trgovcem na Kitajskem je namreč v zgolj enem tednu uspelo prodati kar milijon teh pametnih mobilnih telefonov, v Združenem kraljestvu je ta nemudoma postal najbolje prodajan telefon brez vezave na mobilnega operaterja, v Rusiji pa je več kot 500 posameznikov v vrsti in na dežju čakalo, da ga bo lahko kupilo takoj, ko bo ta na voljo. Ker pa je telefon Honor 10 kljub konkurenčni ceni še vedno nedostopen marsikateremu uporabniku mobilne telefonije, so se na spletu pojavile govorice, da bo podjetje Huawei ponudilo v prodajo cenejšo različico novosti. Zasluge za to gredo predvsem kitajski spletni strani TENAA, saj je ta razkrila vse ključne strojne specifikacije telefona Honor 10 Lite.

Pametni mobilni telefon Honor 10 Lite nastaja pod razvojno oznako LLD-AL20, opremljen pa bo s kakovostnim zaslonom s 14,8-centimetrsko oziroma 5,84-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.280 x 1.080 slikovnih točk, pri čemer bo razmerje stranic znašalo 19 proti 9. Za tekoče delovanje operacijskega sistema in nameščenih programov bo skrbel osemjedrni procesor frekvence 2,36 gigahercev (po vsej verjetnosti bo to procesor Kirin 659), v navezi s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov bo na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 gigabajtov, ki ga bo možno razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa bo zanimivemu pametnemu mobilnemu telefonu Honor 10 Lite zagotavljala baterija zmogljivosti 2.900 miliamper ur.

Na hrbtni strani pametnega mobilnega telefona Honor 10 Lite bomo našli kar tri fotoaparate in sicer ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, 13 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk, kar pomeni, da bo kot nalašč za zajemanje fotografij in videoposnetkov. Novost bo merila 149,2 x 71,8 x 7,7 milimetrov in tehtala 152 gramov. Več o pametnem mobilnem telefonu Honor 10 Lite pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku