Računalništvo, telefonija
31.01.2007 10:00
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bliža se Dan varne rabe interneta

6. februar bo dan, ko bo 40 držav iz celega sveta že četrtič praznovalo Dan varne rabe interneta, ki ga organizirata Evropsko šolsko omrežje (EUN) ter omrežje Insafe, v katerem delujejo nacionalne točke obveščanja o varnih in učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij.
Po vsem svetu se bo 6. februarja zvrstila vrsta zanimivih dogodkov, ki jih organizirajo posamezne nacionalne točke obveščanja. Letos je pokroviteljica dneva Viviane Reding, Evropska komisarka za informacijsko družbo in medije.
Osrednji medijski dogodek bo tudi letos zdaj že tradicionalni blogaton. Tema letošnjega blogatona bo “Prečkanje mej”. Svoje blogovske prispevke pripravlja več kot 200 šol iz 25 različnih držav (tudi iz Slovenije), ter več kot sto raznoraznih organizacij. Vsi ste prisrčno vabljeni, da se nam ta dan pridružite na blogu ter prispevke obogatite s svojimi mnenji ter komentarji. Če ste za to, oddeskajte na http://blog.eun.org/SID2007
Slovenska točka obveščanja SAFE-SI vas na ta dan še enkrat ponovno vabi na otvoritev multimedijske razstave “NET-GENERACIJA – tudi to sem jaz”, ki jo bo ob 15. uri v kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana) otvorila “blog-navdušenka” Mojca Mavec. Razstavo je moč najti tudi na spletu na strani www.netgeneracija.si
V posebnem kotičku za medije, ki bo od 1. februarja 2007 dostopen na Insafe strani http://www.saferinternet.org, si lahko ne samo predstavniki medijev, temveč tudi starši, učitelji, otroci in navsezadnje vsi ostali uporabniki interneta najdete cel kup zanimivih in uporabnih informacij, ki se dotikajo varne rabe interneta.
Deskajte varno še naprej.


Prijavi napako v članku