Računalništvo, telefonija
10.12.2004 10:10

Deli z drugimi:

Share

BitDefender 8 v slovenščini

Eden najzmogljivejših protivirusnih programov, BitDefender 8, je uporabnikom na voljo tudi v domačem jeziku

V začetku decembra je izšla osma različica enega najboljših protivirusnih programov na svetu – BitDefender 8 – v slovenščini. Gre za zelo zmogljiv in prilagodljiv protivirusni program, ki deluje po načelu “namesti in pozabi”. Program namreč sam inteligentno posodablja protivirusne informacije in namešča vedno sveže protivirusne baze (vsake tri ure). Novi BitDefender je na voljo v dveh različicah, osnovni “Standard” ter napredni “Professional Plus”. Slovenskemu zastopniku, podjetju Parametica d.o.o., pa se gre zahvaliti, da je program preveden tudi v slovenski jezik (obe različici).

V osmi inkarnaciji protivirusni program BitDefender Standard prinaša veliko izboljšav. Samo jedro protivirusne zaščite je bilo deležno številnih optimizacij, tako da je sedaj še hitrejše pri iskanju in odstranjevanju virusov. Prav pri slednjem je velik poudarek na minimiziranju izgub podatkov, saj program skuša okužene dokumente osvoboditi skupkov škodljivih kod, ne da bi jih poškodoval. Brisanje okuženih dokumentov, še posebej če so ti zelo pomembni, večkrat ni možno. Sumljive ali okužene dokumente tako uporabnik preseli na varno v karanteno in pošlje v pregled BitDefenderjevim strokovnjakom. Intuitiven in pregleden uporabniški vmesnik je hitro osvojljiv, program pa tudi ne porabi veliko sistemskih sredstev pri svojem delu.

Različica BitDefender Professional premore še cel kup dodatnih dobrot, kot so požarni zid, različni napredni filtri (ActiveX, JavaScript, ostalo …), aktivno preverjanje vsebin ter zaščita pred neželeno pošto – AntiSpam … Požarni zid ščiti uporabnikove podatke in zasebnost s filtriranjem vhodnega in izhodnega prometa, preverja “piškotke” in blokira nadležne skripte ter škodljive aplikacije. Odlični modul AntiSpam pa se namesto uporabnika ubada s perečim problemom neželene pošte. To, da je njegova učinkovitost 99 odstotna ali boljša, pa pove vse. Za sistemske skrbnike je poskrbljeno s posebno konzolo, katera omogoča popoln nadzor nad dogajanjem in upravljanje več računalnikov.


Prijavi napako v članku