Računalništvo, telefonija
22.06.2018 12:49

Deli z drugimi:

Share

Bing lahko uporabi kar kamero na vašem telefonu za iskanje na spletu!

Novi Bing lahko po spletu išče tudi zgolj s pomočjo zajetih fotografij!
Novi Bing lahko po spletu išče tudi zgolj s pomočjo zajetih fotografij!

Microsoftov spletni iskalnik Bing se vse bolj postavlja po robu konkurenčnemu iskalniku podjetja Google, na določenih področjih ga celo prekaša. Programerji podjetja iz Redmonda pa so se tokrat še posebej izkazali, saj so povsem prenovili njihov spletni iskalnik za mobilne naprave. Ta je sedaj bogatejši za možnost »Visual Search«, ki močno poenostavlja iskanje na spletu. Novi Bing namreč uporablja spletno kamero vašega mobilnega telefona ali fotografije shranjene na njem z namenom, da na spletu prepozna določen predmet in poda uporabne povezave na zanimive spletne strani.

Novost bo seveda namenjena predvsem tistim, ki potujejo po neznanih krajih, saj jim bo v pomoč pri prepoznavanju lokalnih znamenitosti. Poleg tega lahko novi Bing uporabimo tudi za namene kupovanja, saj nam ta preko slik pohištva na spletu poišče cene in trgovine, kjer je pohištvo mogoče kupiti. Nova možnost spletnega brskalnika Bing Visual Search je trenutno na voljo za uporabnike locirane v Združenih državah Amerike, in sicer tako za mobilne naprave Android kot iOS.

Če se bo novost izkazala in postala priljubljena med uporabniki v Združenih državah Amerike verjamemo, da bo prej ali slej na voljo tudi nam. Za uporabo novosti pa bo potrebno le posodobiti mobilni spletni brskalnik Bing, ki bo zagotovo prinesel še kopico drugih uporabnih novosti.


Prijavi napako v članku