Računalništvo, telefonija
13.07.2016 15:27
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Baterija, ki napolni vaš telefon v neverjetnih 15-ih minutah

Baterija, ki napolni vaš telefon v neverjetnih 15-ih minutah
Baterija, ki napolni vaš telefon v neverjetnih 15-ih minutah

Kitajsko podjetje Dongxu Optoelectronics je predstavilo revolucionarno baterijo G-King, ki s kapaciteto 4.800mA zmanjša čas polnjenja vašega pametnega telefona, tablice, ali celo računalnika na 13 oz. 15 minut. Gre za prvo grafensko (grafen je snov iz čistega ogljika) baterijo na svetu, ki naj bi po pričevanju podjetja Dongxu Optoelectronics zdržala tudi do 3.500 polnjenj. Če primerjamo te vrednosti z navadnmi Li-Ion baterijami, ki jih najdemo v najrazličnejpih napravah, je G-King 7-krat močnejša.

Največ zaslug za velik potencial tovrstnih baterij lahko pripišemo grafenu, ki naj bi po mnenju strokovnjakov popolnoma predrugačil področje tehnologije baterij. Industrija v porastu, industrija električnih avtomobilov je še posebej pozorna na grafen, saj so ravno električni avtomobili tisti, ki nenehno tekmujejo glede na “vzdržljivost” baterije. Poleg tega grafen omogoča upogljive ekrane in zvišuje kakovost senzorjev srčnega utripa in prstnih odtisov.

Dobra novica za vse, ki nam je pomembno hitro polnjenje naprav, vendar bo potrebno še nekaj časa, da G-King dejansko zaživi v katerem od naših pametnih telefonov. Podjetje Dongxu Optoelectronics je predstavilo baterijo na gala dogodku v Pekingu, v začetku julija, za zdaj pa natančnejših informacij o datumu, kdaj bi G-King baterija lahko postala del našega vsadanjika še ni.


Prijavi napako v članku