Računalništvo, telefonija
19.07.2017 14:30

Deli z drugimi:

Share

Atari razkril prve fotografije nove konzole

Atari razkril prve fotografije nove konzole
Atari razkril prve fotografije nove konzole

Atari je razkril fotografije nove konzole Ataribox, prve konzole Atarija po več kot 20-ih letih. Ataribox bo na nek način obuditev originalne konzole iz leta 1977. Kot lahko vidimo na slikah bo Ataribox na voljo v črni barvi, rebrasti dizajn pa bo zadvoljil predvsem ljubitelje retro izdelkov.

Ataribox bo opremljen s štirimi USB vhodi, HDMI konektorjem in čitalcem SD kartic. Po poročanju podjetja naj bi sprednji panel bil iz lesa ali stekla, prvotni cilj pa je bil, da bi Atari zgradil dve verziji konozole: leseno verzijo in črno/rdečo verzijo. O slednji v tem trenutku ni dvoma, kar pa se tiče lesene konzole pa za zdaj še ni zagotovila, da bo zares nastala.

Atari ni razkril podrobnosti o specifikacijah konzole, znano pa je, da bo Atari izdajal klasične igre, prav tako pa bodo na voljo moderne igre. Atari se zaveda, da zgolj s ponudbo klasičnih iger ne bo mogel konkurirati na tržišču konzol in zato že razmišlja o novih modernih produkcijah. Prejšnji mesec smo že poročali o novi konzoli, prav tako je Atari že izdal kratek videoposnetek, ki je pri publiki dvignil precej zanimanja. Nova konzola Ataribox bo po vseh napovedih temeljila na tehnologiji osebnih računalnikov in generalni izvršni direktor Atarija, Fred Chesnais, je za Gamesbeat povedal, da si ne želijo posnemati že obstoječih naprav, temveč si želijo nekaj novega. Po poročanju Atarija bodo nadaljnje podrobnosti o novi konzoli znane v prihodnjih mesecih.

Klasične igre, ki bi lahko z Ataribox-om doživele ponovno oživitev, so Pac-Man, Pong, Space Invaders in Asteroids. Zadnja konzola podjetja Atari iz leta 1993 je bila Atari Jaguar. Po tem Atari več ni poizkušal, kajti podjetja kot so Sony, Nintendo in Sega so bila premočna in bi vložki bili previsoki. Atarijev prihod nazaj na trg konzol je za marsikoga veliko presenečenje, še posebej, če spomnimo, da je leta 2013 Atari naznanil bankrot. Le leto pozneje se je vrnil s fokusom na mobilne in kazino igre.

Ataribox je zadnja naprava, ki pade v skupino oživitev retro “gaminga”. Po tem, ko je Nintendo s konzolo NES Mini v letu 2016 požel velik uspeh, je kar nekaj ustvarjalcev dobilo pogum in dokaz, da se da. Nintendo ravno v zadnjem času resno razmišlja o novi oživitvi klasične konzole iz leta 1990. Nova konzola bo SNES Mini, na voljo pa naj bi bila že septembra.


Prijavi napako v članku