Računalništvo, telefonija
16.05.2018 06:16

Deli z drugimi:

Share

Asus z lastnim telefonom za igranje najzahtevnejših iger?

Podjetje Asus naj bi prvi pametni mobilni telefon družine Republic of Gamers predstavilo v začetku junija.
Podjetje Asus naj bi prvi pametni mobilni telefon družine Republic of Gamers predstavilo v začetku junija.

Brez pametnega mobilnega telefona danes praktično ne gre več, saj ga na vsakem koraku uporabljamo tako za opravljanje dela kot za kratkočasenje. Vse več posameznikov pa ga uporablja za igranje iger, zato ne preseneča, da ti postajajo vse bolj zanimivi tudi za proizvajalce iger in za podjetja, ki so že uveljavljena med ljubitelji iger. Zato ne presenečajo govorice, da bo v svet mobilnih iger vstopilo tudi podjetje Asus in sicer s priprava pametnega mobilnega telefona, ki bo namenjen igranju najzahtevnejših mobilnih iger. S tem se bo podjetje dejansko pridružilo podjetjema Razen in Xiaomi, ki sta za ljubitelje iger že pripravila pametna mobilna telefona, opremljena z velikimi zasloni in nadvse zmogljivo strojno opremo.

Prvi pametni mobilni telefon podjetja Asus bo sodil v družino naprav ROG (Republic of Gamers), kar pomeni, da bo njegovo ohišje skoraj zagotovo obarvano v rdečo in črno barvo. Iz trenutno znanih informacij je razvidno, da bo novost po vsej verjetnosti opremljena z zmogljivim procesorjem Snapdragon 845 in osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Kakovostni zaslon pa naj bi slike lahko izrisoval s povprečno frekvenco 120 ali 144 hercev. Poleg tega naj bi podjetje Asus skupaj z novincem ponudil v prodajo še kopico drugih igralnih pripomočkov.

Podjetje Asus naj bi prvi pametni mobilni telefon družine Republic of Gamers predstavilo v začetku junija in sicer v okviru mednarodne tehnološke konference Computex v Tajvanu. Zaradi zmogljive strojne opreme pa ne gre pričakovati, da bo novost cenovno dostopna.


Prijavi napako v članku