Računalništvo, telefonija
05.09.2017 05:58

Deli z drugimi:

Share

Asus presenetil z igričarskim prenosnikom brez primere!

Zmogljiv prenosni računalnik Asus ROG CHIMERA nas pri igranju iger zagotovo ne bo pustil na cedilu!
Zmogljiv prenosni računalnik Asus ROG CHIMERA nas pri igranju iger zagotovo ne bo pustil na cedilu!

Pri podjetju Asus so predstavili nov prenosni računalnik družine ROG (Republic of Gamers), ki je pričakovano namenjen tistim, ki prenosnik uporabljajo pretežno za igranje računalniških iger. Novost je opremljena z oznako ROG CHIMERA in se od konkurence razlikuje predvsem po tem, da je namenjena tistim, ki pri prenosnikih za igranje iger niso pripravljeni sklepati kompromisov. Tu namreč gre za odličen igričarski prenosni računalnik, ki nas vsaj zlepa ne bo pustil na cedilu.

Ohišje prenosnega računalnika Acer ROG CHIMERA v debelino meri kar pet centimetrov, saj v njegovi notranjosti najdemo zmogljiv Intelo procesor Core i7-7820HK frekvence kar 3,9 gigahercev oziroma do 4,3 gigahervec v pohitrenem načinu, do 64 gigabajtov sistemskega pomnilnika DDR4 in vgrajeno grafično kartico Nvidia GeForce 1800 s podporo tehnologiji Nvidia G-Sync. Piko na i pa daje še zaslon IPS s 44-centimetrsko oziroma 17,3-palčno diagonalo in frekvenco osveževanja 144 hercev, kar pomeni, da bo izris slik izjemno kakovosten in bo potekal nadvse tekoče.

Zaradi zmogljivih strojnih komponent so inženirji podjetja Asus v novi igričarski prenosni računalnik vgradili zmogljiv hladilni sistem s kar štirimi radiatorji, številnimi toplotnimi cevmi in dva 12 voltna ventilatorja, ki poskrbita za učinkovito odstranjevanje odvečne toplote. Kot se za tovrstne prenosnike spodobi pa tu najdemo še osvetljeno tipkovnico, kakovostni zvočniški sistem in prednameščene aplikacije in sklenjene letne naročnine za številne igričarske portale.

Zmogljiv prenosni računalnik Asus ROG CHIMERA za računalniške igre bo naprodaj še pred jesenjo. Maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita, zagotovo pa ne bo ravno nizka.


Prijavi napako v članku