Računalništvo, telefonija
02.07.2018 06:17

Deli z drugimi:

Share

Apple z izboljšanimi Zemljevidi nad Google Maps!

Podjetje Apple naj bi kmalu ponudilo v uporabo precej izboljšan kartografski sistem Maps.
Podjetje Apple naj bi kmalu ponudilo v uporabo precej izboljšan kartografski sistem Maps.

Podjetje Apple neprestano izboljšuje svoj kartografskega sistema Maps, a med uporabniki mobilnih naprav ne uživa prevelikega zaupanja, saj ga mnogi sploh ne uporabljajo. Uporabniki večinoma posegajo po konkurenčnem navigacijskem sistemu Google Maps, saj je ta vsaj za razred boljši. Ta je namreč opremljen z informacijami, ki dejansko naredijo uporabniško izkušnjo edinstveno.

Da bi podjetje Apple povečalo priljubljenost svojega kartografskega sistema Maps, se je odločilo za nekoliko radikalen ukrep, ki pa bi v praksi lahko obrodil želene sadove. Medtem ko se Apple za pridobivanje informacij danes zanaša predvsem na tuje vire (OpenStreetMap, TomTom in druge), bo po novem namreč te informacije pridobival z uporabo lastnih virov. To pomeni, da bo računalniški gigant podatke za svoj kartografski sistem Maps zbiral z namenskimi vozili in droni ter s sodelovanjem uporabnikov telefonov iPhone oziroma na enak način, kot to danes počno pri podjetju Google.

Na prenovljeni kartografski sistem Maps podjetja Apple na srečo ne bo treba veliko čakati. Ta naj bi bil na voljo skupaj z mobilnim operacijskim sistemom iOS 12, ki bo na voljo za prenos že letos jeseni. Sprva bo novost seveda na voljo le za Združene države Amerike, nekoliko kasneje pa še za nas.


Prijavi napako v članku