Računalništvo, telefonija
26.03.2017 06:38

Deli z drugimi:

Share

Apple razmišlja o prenosniku, ki bi ga poganjal iPhone!

Podjetje Apple verjame, da bi lahko pametni mobilni telefoni kmalu nadomestili osebne računalnike!
Podjetje Apple verjame, da bi lahko pametni mobilni telefoni kmalu nadomestili osebne računalnike!

Na spletu pogosto zasledimo zanimive novice o novih tehnologijah, zasnovah in zamislih, ki jih vodilna tehnološka podjetja poskušajo patentirati in si s tem zagotoviti prednost pred neposredno konkurenco. Med vsemi seveda vodi podjetje Apple, ki vloge za patente vlaga kot za stavo. Najnovejši patent pa je še posebno zanimiv, saj bi z njim lahko osebne računalnike nadomestili kar s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone.

Podjetje Apple bi osebne računalnike nadomestilo s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone na dva načina. Prvi način bo zlahka prepričal mnoge, saj gre za koncept, ki je bil v javnosti predstavljen že velikokrat. Tu namreč gre za klasično ohišje prenosnega računalnika brez strojne opreme, v katerega namesto sledilne ploščice vstavimo pametni mobilni telefon iPhone. Ta bo namreč zagotovil strojno opremo za zagon mobilne programske opreme za iOS na večjem zaslonu, hkrati pa ga bo mogoče uporabiti tudi v vlogi sledilne ploščice s podporo za večstopenjski pritisk.

Drugi koncept podjetja Apple pa se nanaša na navezo ohišjo prenosnika in tabličnega računalnika iPad, ki poleg prej naštetega igra še vlogo zaslona. Ker gre za zanimiv patent, upamo, da ga bo podjetje Apple prej ali slej tudi udejanjilo. Ker je večina programske opreme trenutno na voljo kot storitev v oblaku verjamemo, da bi lahko pametni mobilni telefoni iPhone že v bližnji prihodnosti nadomestili osebne računalnike oziroma vsaj prenosnike.


Prijavi napako v članku