Računalništvo, telefonija
01.09.2008 15:45

Deli z drugimi:

Share

AOC na sejmu IFA

Sejem zabavne elektronike IFA 2008, ki se v Berlinu odvija med 29. avgustom in 3. septembrom, bo postregel s številnimi novostmi. Precej so jih pripravili tudi pri družbi AOC International, kjer bodo obiskovalcem v nadvse prijetnem ambientu lože Funkturm predstavili elegantne modele LCD-monitorjev ter televizorjev.

V središču pozornosti bo brez dvoma nova linija LCD-televizorjev AOC 981. Nova oblika, napredne tehnološke rešitve in velikosti zaslonov, ti so na voljo v 19- do 42-palčnih različicah, zagotavljajo, da se bo za novinci obrnilo marsikatero oko.

Na svoj račun bodo prišli tudi računalničarji, saj je AOC del svojega razstavnega prostora posvetil IT-rešitvam, med katerimi prednjačijo računalniški in multimedijski monitorji. Posebnost sejma bo gotovo AOC 2230Fm, ki je pravzaprav hibrid – gre za monitor na tekoče kristale, ki ima vgrajen predvajalnik digitalnih vsebin, zato za prikaz filmov ali fotografij, pa tudi predvajanje glasbe, ne potrebuje pomoči računalnika. Na IT-področju bodo predstavljene ‘zelene’ iniciative, kako zmanjšati škodljiv vpliv na okolje in uporabnike.

Nov oblikovalski pristop, ki ga bodo pri družbi AOC razširili čez več produktnih linij, narekuje uporabo aluminija, novi izdelki pa izražajo še višjo kakovost in prestiž. Eden prvih je zaslon AOC 2218Ph. LCD-monitor, imenovan Angelo, se bo premierno predstavil evropskemu občinstvu, že takoj pa se lahko pohvali s prestižno nagrado za oblikovanje – 2008 red dot award.

AOC bo uporabnikom predstavil še sveži seriji digitalnih fotografskih okvirjev – izdelki Vintage in Visage bodo, tako kot LCD-televizorji in monitorji, pri prodajalcih širom Evrope, torej tudi v Sloveniji, na voljo kmalu po koncu sejma.


Prijavi napako v članku