Računalništvo, telefonija
13.07.2006 08:21

Deli z drugimi:

Share

Anketa: Kako omrežje spreminja naša doživetja?

Komunikacijska omrežja se širijo iz pisarn in postajajo platforma za vsa življenjska doživetja, kažejo rezultati ankete med udeleženci konference Cisco Networkers, ki je junija potekala v Las Vegasu. Načrtovalci in vzdrževalci omrežij, ki jih uporabljamo vsak dan, imajo to omrežno platformo za temelj, s katerim lahko sežejo višje in dlje, tako v poslovnem kot tudi v zasebnem življenju.

Večina udeležencev konference Networkers, ki je odgovarjala na anketo podjetja Cisco Systems, je velike spremembe v svojem življenju pripisala komuniciranju, sodelovanju in uspešnosti pri uporabi spleta. Nekateri so prek spleta spoznali svojega zakonskega partnerja, drugi splet uporabljajo kot komunikacijsko orodje, s katerim vzdržujejo stike z družino in prijatelji. Na podlagi omrežja kot platforme za inovacije se je s prehodom v kiber prostor oblikovalo tudi novo besedišče. Udeleženci so prispevali več kot 1100 različnih strokovnih izrazov, ki se uporabljajo v povezavi z internetom. Na vprašanje Katera je po vašem mnenju naslednja najbolj popularna beseda v industriji so anketiranci ponudili vrsto različnih odgovorov, med katerimi so tudi “fiberchildren”, po slovensko “fiberotroci”, (otrok, rojen po letu 2005, ki ima že od rojstva dostop do integrirane povezave za zvok, video in podatke) in “e-rationing”, oziroma v slovenščini “e-odmerjanje” (čas, ki ga starši otrokom dovolijo preživeti na spletu).

Spremenjen načina dela


Omrežja so spremenila naš način dela in življenja nasploh.

Anketiranci na konferenci Networkers v pisarni uporabljajo omrežje za širše sodelovanje in interakcijo znotraj podjetja, z dobavitelji in strankami ter z ljudmi na sorodnih položajih v drugih podjetjih. Omrežje uporabljajo kot temelj, ki omogoča, da skupaj s poslovnimi partnerji inovativno pristopajo do strank in partnerjev ter s tem povečajo dohodke. Zaradi njihovih dosežkov se razvijalci pri omrežni in komunikacijski tehnologiji ne osredotočajo več toliko na učinkovitost in varčnost, ampak težijo k čim boljši izkušnji za stranke in zaposlene. Na vprašanje Katere so tri največje prednosti informacijske tehnologije v vašem poslu so anketiranci navedli boljšo produktivnost (62,38 % vprašanih), večje zadovoljstvo strank (55,1 %) in večjo konkurenčno prednost (44,1 %). Med ostalimi odgovori najdemo še lažje povezovanje med posameznimi posli, ustvarjanje poslovnih inovacij in nove vire dohodka.

Kot odgovor na vprašanje Katere tehnologije nameravate uporabiti v naslednjem letu za povečanje konkurenčne prednosti so anketiranci na prvem mestu navedli VoIP telefonijo (77,64 %), ki so mu sledile video konference in video na zahtevo (46,23 %) ter takojšnje sporočanje znotraj organizacije (36,29 %).

Novo omrežno besedišče
Kot vsak kulturni fenomen je tudi omrežje porodilo žargon, ki odraža njegovo prodornost. Udeleženci konference Networkers so prispevali svoje osebne žargone, med katerimi najdemo “green noise”, po slovensko “zeleni hrup”, (navdušenost, ki se porodi med uspešnim delom v ekipi) in “world without walls”, po slovensko “svet brez zidov” – (svetovni splet – WWW). In čeprav so nekateri zaskrbljeni, da se bo pri njih razvila “webpendenancy”, po slovensko “spletvisnost” (odvisnost od spleta za normalno delovanje), ima večina uporabnikov pozitivne izkušnje, nekateri pa se celo približujejo “webvani”, oziroma “spletvani” – spletni nirvani.


Prijavi napako v članku