Računalništvo, telefonija
25.11.2019 07:20

Deli z drugimi:

Share

Android 10 končno na voljo za osebne računalnike!

Operacijski sistem Bliss 0S 12 Alpha je prvi za osebne računalnike, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 10.
Operacijski sistem Bliss 0S 12 Alpha je prvi za osebne računalnike, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 10.

Bliss OS je med ljubitelji odprte kode zelo priljubljen projekt, katerega namen je možnost uporabe operacijskega sistema Android na osebnih računalnikih s procesorji x86 (Intel in AMD). Nanovejša zgodnja poskusna različica novosti z oznako Bliss 0S 12 Alpha, pa je nekaj posebnega. Tu namreč gre za prvi tovrstni sistem, ki temelji na najnovejšem mobilnem operacijskem sistemu Android 10.

Operacijski sistem Bliss 0S 12 Alpha lahko namestimo skupaj z operacijskimi sistemi Windows, Linuc in Chrome OS, saj vsebuje poseben zaganjalnik, ki omogoča njegovo uporabo na klasičnih osebnih računalnikih. Z njim lahko poganjamo bogato paleto mobilne programske opreme, na voljo pa je celo zagonski gumb, ki spominja na menih Windows Start. Tu obstaja tudi možnost zaganjanja mobilnih aplikacij znotraj operacijskega sistema Windows, in sicer na enak način kot klasični namizni programi.

Ker pa gre pri operacijskem sistemu Bliss 0S 12 Alpha za zgodnjo poskusno različico, to pomeni, da še vedno lahko vsebuje resne programske napake in da ni ravno primeren za vsakdanjo uporabo. Če pa ga želite novost vseeno preizkusiti, je ta na voljo za prenos na spletni povezavi https://docs.blissroms.com/. Prvi odzivi uporabnikov na novost pa so več kot pozitivni, zato verjamemo, da boste nad njo navdušeni tudi vi.


Prijavi napako v članku